El ple de l'Ajuntament de Santpedor ha aprovat aquest mes d'abril la dissolució del registre de parelles de fet que existia des de fa 13 anys al municipi després que ha entrat en vigor aquest mateix mes un registre únic a Catalunya de parelles estables. El mateix ple va aprovar també per unanimitat dels grups polítics, ERC, CiU i PM, la celebració de la festa del Correbous de Santpedor festa Major 2017.

Aquests van ser els dos temes que van comptar amb el suport unànime de totes les formacions polítiques amb representació al ple municipal. Sobre el registre municipal de parelles de fet, aquest era un tràmit que calia complir ara que hi ha un registre únic de parelles estables a Catalunya que va entrar en vigor el dia 1 d'abril. Això comporta que totes les parelles de fet registrades a Santpedor caldrà que recullin un certificat a l'Ajuntament per poder fer el pas de registrar-se a aquest nou registre únic que depèn de la Generalitat. L'Ajuntament ha avisat les parelles que estaven en procés de registre però les parelles que estaven registrades a l'Ajuntament ara hauran de fer el pas novament, en cas que vulguin continuar en un registre vigent. El tràmit és molt senzill: cal anar a l'Ajuntament demanar el certificat corresponent i tramitar el registre o bé presencialment en una oficina de la Generalitat o bé online a aquesta pàgina: http://justicia.gencat.cat/ca/serveis/registre-parelles-estables/ . En aquesta mateixa pàgina hi podeu trobar més informació. Això no afecta per a res el reconeixement de parelles de fet que és en base als requisits aprovats a la llei del 29 de juliol del 2010 del llibre segon del Codi civil de Catalunya, relatiu a la persona i la família.

El ple també va aprovar per unanimitat la celebració un any més de la festa del Correbous de Santpedor per a aquesta festa Major, un tràmit que es fa cada any com a pas previ a la sol·licitud que es tràmit a la delegació territorial del govern demanant-ne l'autorització.

Nous preus per als casals infantils i per a les teleassistències

En els altres temes que es van tractar destaca l'aprovació amb els vots d'ERC de les Ordenances Fiscals i Preus públics 2017 que afecten al servei de teleassistències i als serveis de Bitxac i el Món del Joc, bàsicament. Aquí s'hi van abstenir CiU i PM.

Així, per al Casal d'Estiu Bitxac que és el primer que es farà, el preu per a una setmana és de 55 euros i hi ha un barem de preus establert fins a les 6 setmanes. També s'estableixen preus per al servei d'acollida (3€ per dia i 10€ per setmana) i per al servei de menjador (6€ per dia i 30€ per setmana).

En el cas de les modificacions sobre la prestació del servei d'ajuda i altres serveis assistencials, la modificació és bàsicament del servei de teleassistència perquè va vinculat al servei que presta la Diputació i que s'ha rebaixat als 7,44 euros actuals per al primer usuaris. Abans el preu era de 8,60 euros. Les modificacions afecten també als segons i tercers usuaris amb millores substancials. El tràmit que ha fet Santpedor l'han de fer tots els ajuntaments que tenen aquest servei amb la Diputació. En el cas de Santpedor el servei de teleassistències té una demanda important però afortunadament es pot donar a tothom sense que hi hagi llistes d'espera i permet a les persones d'edat avançada continuar vivint a casa seva amb més qualitat de vida.