Els veïns de Santpedor ja poden votar fins al proper 30 d'abril el projecte que prefereixin d'entre les quatre propostes que l'Ajuntament ha inclòs en els primers pressupostos participatius que organitza. Les urnes ja són instal·lades a les dues seus on es podrà fer la votació prsencial: l'ajuntament i la biblioteca pública Pare Ignasi Casanovas.

L'Ajuntament ha reservat una partida de 20.000 euros per tirar endavant el projecte que els ciutadans decideixin, i ha posat quatre opcions sobre la taula. Entre les propostes que podran escollir els veïns hi ha la redacció del projecte per recuperar la Font de les Escales i fer-la visitable, crear una zona d'estacionament per a autocaravanes a l'entrada del poble, instal·lar un punt d'informació interactiu a la plaça Gran, i destinar un espai per a gossos on puguin fer les seves necessitats.

El període de votacions serà obert fins al diumenge 30 d'abril, i hi podran votar totes les persones empadronades a Santpedor més grans de 16 anys o bé que els compleixin durant el 2017.

Es podrà votar una única proposta de les quatre, i per correu electrònic o bé de manera presencial. En aquest cas, es podrà anar a l'ajuntament els matins de dilluns a divendres (de 9 a 2), i els dimecres i dijous també es podrà votar de 5 a 7 de la tarda. Pel que fa a la biblioteca, l'horari serà els matins de divendres i dissabtes (de 10 a 2/4 de 2), i de dilluns a divendres, entre 2/4 de 4 de la tarda i 2/4 de 9 del vespre.

El recomptre de vots es farà en un acte obert al públic el dimarts 2 de maig a la capella de Sant Andreu de Santpedor.