S'hi accedirà mitjançant una rampa, i tindrà uan amplada lliure de 3 metres per facilitar la circulació a peu, però també amb bicicleta, amb cotxet o amb cadira de rodes. Així serà la nova passarel·la que l'Ajuntament de Sant Fruitós construirà sobre la carretera de Berga per enllaçar el nucli urbà amb la zona dels polígons industrials de Riu d'Or-Casanova i Sant Isidre, a través de la Sagrera.

Amb el projecte aprovat, l'equip de govern està ultimant els detalls de cara a l'adjudicació de les obres prevista per la setmana entrant, i a la qual opten fins a 24 empreses que es van presentar en el procés de licitació, per un import superior al mig milio d'euros. S'hi preveu treballar al llarg d'aquest proper estiu i durant uns cinc mesos, de manera que la nova passarel·la s'hauria de poder estrenar abans d'acabar l'any.

Serà el segon pas elevat per a vianants i bicicletes que tindrà Sant Fruitós, després que fa uns anys ja es va inaugurar el que travessa la carretera de Vic a la Rosaleda, que és amb ascensor. Aquesta vegada «no hi haurà ascensors ni graons, sinó que tot l'accés serà amb rampes», explica l'alcalde, Joan Carles Batanés, que confia que serà una estructura molt utilitzada com a lloc de pas cada cop més freqüentat amb el creixement dels polígons, però amb la inseguretat que hi ha ara de creuar la carretera C-16c.

I és que, més enllà de connectar els polígons que hi ha a banda i banda del vial, la nova passarel·la donarà continuïtat al GR3, i permetrà que creuï la C-16c per sobre, i també els laterals dels polígons Casanova i Sant Isidre. Ho farà entre els carrers Moixeró i Aneto, al polígon Casanova, que tot sovint els veïns de Sant Fruitós fan servir per desplaçar-se a peu fins a la zona de l'Agulla, com s'ha fet sempre però cada vegada amb més riscos, per l'increment del trànsit a la carretera.