La vetlla de Santa Maria donarà aquest vespre a les 9 el tret de sortida a la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, que centrarà demà les principals activitats a l'entorn del monestir.

La vetlla d'aquest vespre inclourà les músiques del Llibre Vermell de Montserrat, que interpretaran els instrumentistes i cantaires de les Joventuts Unides de la Sènia, que celebren el 50è aniversari. Una hora més tard començarà l'eucaristia de la vetlla, presidida per monsenyor Agustí Cortès, bisbe de Sant Feliu de Llobregat.

Per facilitar l'assistència a la vetlla, Ferrocarrils de la Generalitat ofereix la possibilitat de baixar amb el tren fins a l'estació de Monistrol-Vila, amb un únic viatge que sortirà a 2/4 d'1 de la matinada, amb arribada a Monistrol a les 00.43 h. Així doncs, totes les persones que vulguin assistir a la vetlla amb el cremallera podran fer-ho deixant el vehicle estacionat a l'aparcament de Monistrol-Vila.

Els actes es reprendran demà, que serà la jornada central de la celebració. A les 11 del matí tindrà lloc la missa de la solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, en aquest cas presidida per l'arquebisbe de Tarragona, monsenyor Jaume Pujols Balcells.

A més, com cada 27 d'abril, hi haurà jornada de portes obertes al Museu de Montserrat, on es podran visitar de franc tant l'exposició permanent com les dues de temporals que hi ha. Finalment, després de la missa conventual, cap a 1/4 d'1 del migdia, hi haurà una audició de sardanes a les places de Santa Maria.