«Cuina fàcil, sana i divertida» són els tres ítems que resumeixen la filosofia de la Festa Alícia't, que aquests dissabte i diumenge arriba a la cinquena edició, convertida en un referent en la promoció dels hàbits alimentaris. L'esdeveniment, que va començar com una mostra de l'activitat de la Fundació Alícia de Món Sant Benet, s'ha convertit en una festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona. Hi haurà 150 activitats i tallers per millorar la salut de les persones a través de l'alimentació.

A banda de fomentar els bons hàbits alimentaris amb tallers, tastos, exposicions, demostracions de cuiners reconeguts i un gran mercat, Món Sant Benet es convertirà aquest cap de setmana en l'aparador dels atractius turístics i gastronòmics de les comarques de Barcelona, i reunirà en un mateix espai els productes agroalimentaris més singulars. Propostes turístiques relacionades amb la gastronomia del territori es podran conèixer a l'«Aula dels sabors Barcelona és molt més», on es duran a terme tastos guiats de productes com el vi, el formatge o la cervesa, vinculats a atractius turístics de la zona.

Alícia't oferirà també activitats en els espais exteriors, i a l'escenari del Prat hi haurà deu demostracions de cuina en directe, a càrrec de col·lectius de cuina de Barcelona, cuiners de la Fundació Alícia i altres de convidats. Una de les novetats d'enguany serà el corner Barcelona, un espai on descobrir els tresors turístics i agroalimentaris dels diferents territoris, amb un total d'onze presentacions de curta durada.

El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, va destacar ahir el vessant festiu i didàctic de la festa, que vol que els participants «s'ho passin bé i marxin d'aquí havent après alguna cosa que els serveixi en el seu dia a dia per menjar una mica millor». Alícia't es pot visitar dissabte, de 10 del matí a 7 de la tarda, i diumenge, de 10 a 6.