La Diputació de Barcelona ha dut a terme la nova cartografia topogràfica digital urbana 3D escala 1:1000 v 2.2 del municipi de Callús, una eina que serveix per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, que s'utilitza com a base del planejament urbanístic, la cartografia de cadastre i el mapa de xarxes de serveis i equipaments.

L'actualització d'aquesta cartografia pretén facilitar els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques. Pel que fa a Callús, s'han cartografiat 433 hectàrees de sòl urbà i urbanitzable del municipi, així com també les hectàrees del sòl no urbanitzable necessàries per a la planificació urbanística dels seu àmbit ter-ritorial.

La nova cartografia està elaborada a partir de fotografies aèries fetes amb tècniques fotogramètriques i del treball de camp, i està estructurada en sis fitxers que inclouen altimetria, planimetria, toponímia, model digital d'elevacions i model digital del terreny, segons les especificacions aprovades per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

El treball, que ha tingut un cost total de 18.101 euros, s'ha lliurat en els formats Microstation, Autocad i PDF.