La Fira de Primavera de Navàs, que arrenca aquest divendres, aposta enguany per consolidar i potenciar les propostes d'èxit incorporades en els darreres edicions. La Sala del Club d'Avis repetirà com a seu del TICdate, la zona dedicada a les noves tecnologies, i l'espai de les food trucks, furgonetes de menjar, incorporat l'any passat, es potenciarà. Aquestes són algunes de les principals apostes de la fira multisectorial, que arriba a la 85a edició i que té el passeig de Ramon Vall com a eix central.

A banda de les parades de comerç local, el sector d'automoció i la maquinària, les atraccions i les paradetes de fira, el certamen fa una important aposta per les activitats paral·leles. Amb l'objectiu de consolidar alguns dels actes que l'any passat van ser un èxit, l'Ajuntament de Navàs ha optat per «potenciar l'espai de food trucks posant-hi música en directe i ampliant al divendres al vespre l'oferta gastronòmica», apunta el regidor de Cultura, Festes, Participació i Noves Tecnologies, Genís Rovira. Per aquest motiu, l'escenari principal de la fira es traslladarà a la plaça de l'Ajuntament, amb la qual cosa es potencia aquest espai com un nou eix firal. Hi passaran formacions com Antonio el Remendao, Cramband, Martí Riera i Eduard Freixa, Tina&Joe i Damià Olivella.

D'altra banda, el robot més famós de la saga Star Wars (Guerra de les Galàxies) serà el convidat més esperat del saló TICdate, que tindrà lloc dissabte de 2/4 d'11 del matí a 2/4 de 8 del vespre. Algunes de les últimes innovacions tecnològiques i creatives hi seran presents, com l'altaveu intel·ligent Google Home, la realitat augmentada, orientacions en robòtica educativa, scape room i una exposició fotogràfica i un taller de koalitic visuals, amb els germans navassencs Jordi i Arnau Puig. Enguany, el saló «potencia les exposicions i les xerrades per obrir-se a un altre sector de públic interessat», explica Rovira.

Com l'any passat, el dissabte els més petits tindran un espai propi,, el Mainajocs, on podran manipular, construir, crear i pensar tot jugant. Aquesta zona ha estat creada per les alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Educació Infantil de l'Escola Diocesana de Navàs i està adreçat a infants d'entre 0 i 6 anys i les seves famílies.

50 anys d'escoltes en un mural

L'il·lustrador i dissenyador navassenc Jaume Gubianas pintarà un mural a la paret de la pista Sant Jordi, per commemorar els 50 anys de l'agrupament escolta Ali Bei de Navàs, amb la col·laboració de monitors i nens i nenes del cau. D'altra banda, el seu germà Valentí Gubianas acabarà de dignificar, dissabte, la façana del casal Sant Genís, pintant l'entrada de la sala situada al carrer del Sol.

Entre els actes de la Fira de Primavera de Navàs, destaquen el concert que faran dissabte els grups Strombers i Sixtus al pavelló municipal d'esports o el Gamer Night Navàs, un espai on es podrà jugar i fer competicions amb diferents videojocs, jocs de realitat virtual i on s'exposaran drons, divendres a la tarda als porxos de l'ajuntament.