Els veïns de Sant Vicenç veuran rebaixat properament el rebut de l´aigua en un 22 %, fruit del canvi de concessió del servei d´abastament, que prestava Sorea des del 1976. L´Ajuntament ha aprovat per unanimitat al ple de dimecres al vespre adjudicar el nou contracte a Acciona Aigua, amb una vigència de deu anys prorrogable.

La rebaixa en els rebuts forma part d´un estalvi global de 2,2 milions d´euros per al conjunt del municipi previst per als propers deu anys. Més enllà de l´abaratiment dels rebuts, aquest càlcul global de millores també inclou 398.000 euros en inversions programades del servei, 180.000 euros més per satisfer millores proposades per l´Ajuntament, i 107.726 euros en concepte de cànon que Acciona lliurarà a l´Ajuntament de Sant Vicenç. La resta, fins arribar als 2,2 milions, correspon a la rebaixa dels rebuts, que es calcula en 150.700 euros anuals.

També hi haurà propostes de caire social, que contemplen campanyes d´informació ciutadana promovent un ús racional de l´aigua, xerrades en centres d´ensenyament, tallers, o l´organització d´esdeveniments lúdics, entre altres.

Tot plegat, «suposa un gran pas endavant pel poble, i de molta envergadura per l´estalvi que pot suposar per a les famílies», segons ha apuntat l´alcalde, Joan Torres.