L'Ajuntament de Sallent ha posat en marxa una campanya per demanar la implicació dels veïns en la festa de les Enramades, que enguany se celebrarà del 15 al 19 de juny. «Enreda't» convida a col·laborar en la feina prèvia d'engalanar carrers, i planteja diverses possibilitats de participar-hi, des de la confecció del material, fins a la seva col·locació o l'oferiment d'un local per preparar-lo.

És la primera vegada que l'Ajuntament llança una campa-nya d'aquest tipus per les Enramades, i s'ha cregut convenient perquè cada cop costa més trobar persones que hi puguin dedicar prou temps, «i alguns carrers tenen problemes», segons reconeix l'alcalde, David Saldoni.

De fet, la festa d'enguany ja s'acosta, i tant els Amics de les Enramades com veïns dels carrers que s'engalanaran ja fa dies que hi han començat a treballar, però convindrien més mans, també de cara a properes edicions. I és que «les Enramades no són dels carrers que s'enramen, sinó un projecte de poble, i per això demanem la implicació de tothom», apunta Saldoni.

Amb l'objectiu de facilitar el màxim la implicació dels veïns, l'Ajuntament ha volgut fer una crida en diversos fronts, i d'aquesta manera oferir la possibilitat que s'hi pogui col·laborar de diverses formes. D'una banda, es demana a propietaris de locals cèntrics i que actualment els tinguin buits i en desús que els puguin cedir durant uns mesos per fer els preparatius de les Enramades o utilitzar-los de magatzem. D'altra banda, es busquen professionals o persones amb coneixements de fusteria, electricitat o altres disciplines, perquè puguin col·laborar en els muntatges, així com també persones creatives que puguin aportar idees a nivell artístic. Finalment, també es demana l'ajuda de qualsevol persona amb ganes de col·laborar en les tasques de manualitats o muntatge i desmuntatge dels engalanaments dels carrers, «encara que no visquin en el carrer en qüestió o en cap dels que s'enramen», apunta Saldoni. L'objectiu és «aconseguir anar implicant el màxim de gent a la festa» i poder anar ampliant, o com a mínim mantenir, la quantitat de carrers i espais que s'engalanen, després que s'ha passat dels 13 o 14 que hi anava havent fa uns anys, a la dotzena del 2015 o als 10 de l'any passat.

Totes les persones interessades, poden adreçar-se directamet a l'Ajuntament o bé a l'associació Amics de les Enramades, com a entitat que coordina la festa.