L’antiga Festa del Panellet de Sant Salvador de Guardiola ha evolucionat amb els anys i ha convertit Sant Marc en una festa de cap de setmana amb propostes per a tots els gustos i totes les edats. Se celebra aquest cap de setmana, 29 i 30 d’abril.

De la programació de dissabte, en destaca l’homenatge a la gent gran. A partir de les 2 del migdia, el pavelló del poble reunirà unes 350 persones en un dinar de germanor que és gratuït per als veïns del poble més grans de 70 anys. El menú serà paella, mandonguilles amb sípia i pastís. Després de les postres i del lliurament de la placa commemorativa als avis més grans de Sant Salvador de Guardiola, hi haurà ball amb Glacé Música.

A 2/4 de 6 de la tarda es farà la tercera edició del concurs de cassoles, amb la participació de diverses colles que s’organitzen per cuinar plats de cassola i fer-ne degustacions per saber quin plat obté el premi. El grup guanyador s’endurà vals per comprar a establiments del municipi. Es donarà a conèixer al vespre, després de música a ritme de Glacé.

Diumenge, fins al migdia, serà el dia central de la Festa de Sant Marc. Hi haurà l’acte religiós que s’ha conservat fins l’actualitat, amb missa presidida pel bisbe de Vic, benedicció i repartiment del panellet. I a més, se celebra, des del 2015, la Festa dedicada al Pa i el Vi, amb tastos de vins i degustacions de pinxos i d’olis, mercat de productes artesans, mostra de l’ofici de bufador de vidre, exhibició dels Falcons de Capellades, la llegenda de Sant Marc explicada per un autèntic joglar, l’espectacle familiar Els tres pèls del dimoni, i danses de les caramelles.

En total hi haurà unes 45 parades als voltants de l’església, que es convertirà durant tot el matí en un espai concorregut per a veïns i visitants. Segons la regidora de Comunicació de l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola, Anna Llobet, «esperem que, un any més, la Festa de Sant Marc tingui una bona resposta del públic. Generalment atrau molt públic perquè és una festa entranyable i tradicional». A més a més, remarca que «el panellet ja ha tingut sempre un bon reclam però el fet de complementar-ho amb la fira hi ha ajudat».