La Fira de Primavera de Navàs tindrà, un any més, l’espai TICdate, que reuneix el talent d’inventors i genis creatius i imaginatius. Durant tot aquest dissabte 29 d’abril, el Club d’Avis acollirà xerrades i expositors amb projectes tecnològics (no necessàriament digitals) i innovadors.

Enguany es potencien les xerrades i els tallers

A les 12 del migdia, Andreu Ibáñez explicarà com la intel·ligència artificial està entrant a les nostres vides. Posarà exemples concrets i farà una demostració en directe de Google Home. És com una mena de Siri d’Apple. En concret, un altaveu intel·ligent que podem tenir a casa i només per mitjà de la veu fer-li consultes perquè les respongui. És un assistent personal que té capacitat de resoldre tota mena de dubtes i de fer-te la vida més fàcil (si li demanes et reprodueix una cançó, un vídeo a la tele, et llegeix els nous missatges que reps, et reserva un dinar a un restaurant, et facilita els resultats esportius...).

A les 4 de la tarda, taula rodona Jugar és aprendre?, sobre educació. La innovació està arribant a les aules. Escola Nova 21 i CAIEV són dos dels màxims exponents d’una revolució que tot just ha començat i que afectarà la societat. Serà exposat per diversos ponents implicats en aquesta nova filosofia, que ja apliquen la innovació, creativitat i tecnologia a l’ensenyament. Serà un debat també obert als assistents.

A 2/4 de 6 de la tarda, xerrada sobre fotografia creativa, a càrrec de Koalitic Visuals. Els navassencs Arnau i Jordi Puig donaran a conèixer les fotos que fan, fent ús de la creativitat. Després, faran un petit taller de com fer fotos i quin és el procés per aconseguir imatges creatives com les seves.

Espai per a expositors i propostes

Juga amb la tecnologia. Si ets un amant de la tecnologia a TICdate trobaràs tot tipus de gadgets tecnològics per experimentar. Podràs conduir un cotxe teledirigit amb un simulador a escala real, «assegut en un seient experimentaràs les mateixes sensacions que si portessis un cotxe de veritat», argumenta Jordi Divins, un dels organitzadors del saló TICdate. També destaca el fet de poder dibuixar en 3D amb una sistema de realitat augmentada: «amb unes ulleres posades i comandaments dibuixes al teu voltant i només ho veus tu, però amb una pantalla externa es pot anar veient aquest dibuix». «La innovació creativa és un món apassionant», remarca Jordi Divins, i la TICdate no deixarà indiferent els visitants.

Una altra proposta destacada és que el robot més famós de la saga Star Wars (Guerra de les Galàxies), serà el convidat d’aquesta edició de la TICdate.

Room escape tecnològic. Saps què és un room escape? N’has fet mai cap? Ara estan de moda aquestes habitacions on s’han de desxifrar codis i enigmes per intentar sortir-ne. Demà a Navàs se’n farà una demostració.

Exposició fotogràfica. Els germans Puig exposaran algunes de les seves fotos més impactants (amb la marca Koalitic Visuals, la seva productora audiovisual).