Una nova edició d´Alícia´t ha portat aquest dissabte un nombrós públic a Món Sant Benet. Les degustacions, els tallers i la resta d´activitats lúdiques i relacionades amb la gastronomia saludable i de proximitat ha estat l´esquer que ha portat els visitants a aquest espai des de primera hora del matí d´aquest dissabte.

En aquesta ocasió, Alícia´t ha estrenat diferents novetats amb un notable èxit. Una d´elles ha estat la possibilitat de degustar el típic arròs de l´arròs de la Festa de l´Arrós que any rere se celebra a Sant Fruitós de Bages, i de la qual aquest dissabte al migdia se n´han servit diverses paelles.

En aquesta nova edició de la festa, el públic era molt familiar. De fet, al llarg de tota la jornada es van programar diferents tallers per als més petits de la casa, que han tingut un notable èxit i també un altre taller amb molt d´èxit ha estat el que petits i grans s´han posat junts a la cuina.

Aquest any, també s´ha estrenat la possibilitat de collir les pròpies hortalisses, com per exemple pèsols o enciams, als horts de Sant Benet. Tot i que aquí el públic no era massiu, l´activitat triomfava entre les famílies amb nens i nenes.

A la zona del Prat, també s´hi han portat a terme diferents activitats. Una de les més exitoses ha estat la demostració de cuina que ha anat càrrec del jove xef igualadí David Andrés, que ha fet una demostració de diferents plats i també com va fer realitat el seu somni de portar alta gastronomia al barri del Rec d´Igualada a través del seu restaurant, el Somiatruites, a un preu assequible.

A més a més, en el marc de la festa es porten a terme diferents degustacions i demostracions de cuina de proximitat. Aquests productes de gastronòmics de proximitat també es poden tastar a diferents parades que hi ha al recinte. Cadascuna d´aquestes parades està dedicada a una de les comarques de la província de Barcelona i s´hi exposen productes propis de cada territori.

Després de la jornada d´aquesta dissabte, la festa Alícia´t continuarà amb diferents tallers i altres activitats gastronòmiques durant tot aquest diumenge fins a les 6 de la tarda.

Entre els diferents tallers que es porten a terme per a adults n´hi ha de dedicats a aliments totalment convencionals com per exemple els fideus o els llegums i d´altres a productes més innovadors i desconeguts a les cuines de casa nostra com per exemple les algues o el shushi, que cada cop estan més de moda.

La festa està organitzada per la Fundació Catalunya Pedrera, Món Sant Benet, la fundació Alícia i la Diputació de Barcelona.