L'Ajuntament de Sant Joan començarà a afrontar aquest any el projecte d'urbanització del tram del canal industrial que està pendent de remodelar. Una intervenció que va més enllà de l'adequació del pas d'aquest curs fluvial derivat del Cardener, ja que el que es pretén és crear tot un espai de passeig i lleure al seu entorn, que doni continuïtat al primer tram que ja es va adequar fa set anys. En definitiva, l'objectiu és crear tota una anella verda que transcorri pel sector nord del nucli urbà, on hi ha la zona esportiva. En el ple municipal celebrat dijous al vespre es va fer l'aprovació inicial del projecte executiu.

En concret, el tram que ja es va adequar l'any 2009 és el que va des del final del canal (aproximadament a l'altura de Cal Gallifa, on retorna les seves aigües al riu) fins poc abans del pont gran (inici de l'antiga carretera de Calaf). En aquell moment es va aprofitar principalment el desenvolupament urbanístic del sector anomenat, precisament, del Canal per incloure-hi aquest passeig a l'entorn dels curs industrial (uns 300 metres de longitud des del carrer Flors Sirera fins al pont abans esmentat). Ara, es tracta de completar els aproximadament 400 metres restants de canal, que van des d'aquest punt fins a la resclosa on s'inicia el canal, passades les piscines municipals i passant per tota la zona esportiva.

Segons ha concretat l'alcalde de Sant Joan, Gil Ariso, el que preveu a grans trets el projecte és netejar-lo completament (actualment queda gairebé ocult per les canyes que hi han proliferat) i canalitzar-lo adequadament mantenint-lo al descobert, tot i que a diferència del tram ja fet no es preveu utilitzar el formigó -amb una U invertida-, sinó fer-ho amb rocalla, que és més econòmica. Alhora, s'habilitarà un camí que el recorri en paral.lel i s'hi posaran baranes de protecció, i s'aprofitarà per fer una reordenació de tota l'àrea exterior de la zona esportiva. D'aquesta manera es pretén crear tota una anella verda a l'entorn d'aquest espai.