Sant Vicenç de Castellet ha viscut aquest dilluns un Aplec de Vallhonesta multitudinari, sota l'organització del Centre Excursionista. Centenars de persones han fet cap des de ben matí al santuari, que ha tingut un dels anys de més participació, potser per la combinació del final d'un pont i el bon temps. El fet és que per tots els racons de l'entorn de l'ermita de Sant Pere de Vallhonesta hi havia gent, i que a l'hora del repartiment del tradicional panellet beneït es va formar una llarguíssima cua que ha tardat ben bé tres quarts d'hora a fer-se fonedissa, temps durant el qual s'han donat el miler llargs de panets preparats.

La diada del que es coneix també com a festa del panellet ha començat amb la missa de camoanya, al pla de davant de l'ermita, oficiada per primer cop per mossèn Jean Hakolimana. Mentre s'oficiava, anaven arribant els centenars de persones que majoritàriament han pujat a peu des del poble (hi ha aproximadament una hora de camí). Entre ells, els integrants de la Colla de Geganters de Sant Vicenç, que des de fa uns quants anys ja han convertit també en tradició la pujada de dos dels seus gegants fins al santuari.

En arribar, just acabada la missa, han fet una ballada al pla de davant de l'ermita, on ja es concentrava l'inici de la llarga filera per recollir el pa beneït. En aquell moment el rector santvicentí ha procedit a fer-ne la benedicció i s'ha començat a distribuïr-lo. Els boscos de l'entorn del santuari s'han omplert de famílies i de colles que han aprofitat per fer un esmorzar a l'aire lliure i compartir una matinal de trobada abans d'emprendre de nou el camí de tornada. Enguany també s'han habilitat jocs per la canalla. El programa de l'aplec, que celebrava la seva 63a edició, s'ha completat amb la ballada de sardanes, amenitzada per la cobla La Principal de Terrassa.