Una setantena d´infants de cincs Consells d´Infants del Bages han visitat avui el Parlament de Catalunya per presentar als polítics catalans l´escola que volen per al seu futur.

Nens i nenes d´Artés, Callús, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada, acompanyats de diversos polítics de la comarca, han estat rebuts per la presidenta Carme Forcadell a l´hemicicle del Parlament, on han llegit un escrit que reflecteix en 34 punts les coses que volen millorar o canviar a les seves escoles: des de mobiliari renovat i més còmode, més material a les aules, millores als patis, eliminar els barracons, fer més experiments, casos pràctics i activitats divertides, que cada infant marqui el seu ritme d´aprenentatge o tenir mestres engrescats i motivats, entre d´altres.

Aquest treball és el resultat de les trobades dels Consells d´infants del Bages, impulsades pel Consell Comarcal, per tal que els infants de la comarca treballin conjuntament sobre un tema i puguin fer sentir la seva veu.

El projecte, impulsat des del Consell Comarcal del Bages, s´ha allargat durant tot el curs amb l´objectiu de recollir la veu dels infants i les seves propostes per millorar el sistema educatiu. S´han fet diverses trobades per consensuar el text sobre l´escola que volen els infants, que va ser presentat al Consell d´Alcaldes, aprovat pel ple del Consell Comarcal del Bages i, finalment, s´ha presentat al Parlament de Catalunya.

En la visita al Parlament, a part de Forcadell, també els han rebut els parlamentaris Adriana Delgado i Anna Gabriel.