L'Ajuntament de Navarcles ha incorporat canvis en les ordenances fiscals i ha posat en marxa algunes iniciatives per fomentar el comerç local i promoure l'obertura de més establiments. En aquest sentit, no cobrarà la taxa de les deixalles als locals comercials buits del nucli antic que es posin a lloguer, implementa ajudes a la publicitat en l'obertura d'un nou comerç i facilita el lloguer d'espais a emprenedors del municipi que vulguin començar una activitat econòmica.

Entre les mesures que posa en marxa el consistori navarclí per fomentar el comerç local hi ha que els propietaris dels locals comercials del nucli antic que estiguin buits es puguin estalviar l'impost de les deixalles en la seva totalitat si els posen a lloguer. Per fer-ho, cal que inscriguin el local a la bossa de lloguer.

Una altra de les iniciatives que posa en marxa l'Ajuntament és el lloguer d'espais a emprenedors del municipi que vulguin començar una activitat econòmica. Els joves que tinguin aquest objectiu podran presentar un projecte i, si es considera convenient, tindran accés als espais habilitats a l'edifici de l'antic Katna (antic edifici jove), «amb unes condicions molt favorables», segons han informat fonts municipals.

Amb la intenció d'ajudar a publicitar l'obertura d'un nou comerç, el consistori estableix una línia d'ajut en el qual l'Ajuntament finançarà el 100% de l'edició i repartiment de publicitat a Navarcles, Sant Fruitós i Artés. També el poden demanar els comerços existents però, en aquest cas, l'ajut es donarà cada dos anys.

Les ordenances fiscals també preveuen que els treballs de rehabilitació en locals comercials inferiors a 150 m2 tindran una bonificació del 70% en els permisos d'obres. D'altra banda, les peixateries i carnisseries de Navarcles tindran una bonificació del 8% en el rebut d'escombraries si s'adhereixen a la campanya de reciclatge utilitzant envasos reutilitzables.

L'Ajuntament de Navarcles ha fet altres canvis en les ordenances fiscals que afecten tota la població com la bonificació del 50% de la quota íntegra de l'Impost dels Béns Immobles (IBI) en els quals s'hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol.

També s'incorporen bonificacions del 90% en l'impost sobre construccions per a la rehabilitació de façanes de la zona del nucli antic i d'edificis construïts abans de l'any 1900. Entre altres canvis, s'aplicarà un descompte del 10% al rebut d'escombraries als veïns que facin compostatge a partir del seu residu orgànic. El consistori també ha informat que s'està avançant en el desplegament de la fibra òptica al municipi.