Els alcaldes del Grup Comarcal del Partit Demòcrata al Bages que ocupen càrrec de conseller al Consell Comarcal deixaran les seves actes i donaran pas a nous regidors, segons ha anunciat el propi partit en un comunicat.

Aquesta decisió, justifica el PDeCAT, «s'emmarca en un acord del partit al Bages que es va prendre a l´inici de la legislatura per tal de donar més responsabilitat a altres regidors de la zona. Al començament del mandat el partit al Bages va acordar fer un relleu de consellers per facilitar la màxima representació dels diferents grups municipals al conjunt de la comarca. Per aquest motiu, ara els alcaldes plegaran de les seves funcions comarcals i se centraran en les tasques del seu municipi, coincidint també amb l´equador del mandat municipal».

La decisió, «avalada per la direcció comarcal del partit», es pren després que el govern del Consell Comarcal, format per ERC, PSC i ICV, «s´hagi negat a crear un pacte de consens amb el PDeCAT», diu el comunicat, el qual afegeix que «el Partit Demòcrata va apostar per crear un govern d´unitat i de concentració per poder treballar, juntament amb el govern, pel conjunt de la comarca. La proposta del PDeCAT recollia el compromís de poder sumar esforços i plantejaments perquè el govern del Consell Comarcal representés millor les diferents realitats polítiques i territorials a la comarca. Els alcaldes que plegaran se substituiran per altres càrrecs electes del PDeCAT de diferents municipis de la comarca per tal de garantir l'equilibri territorial ja previst en la llista electoral».