L'Ajuntament de Marganell i l'Associació de Propietaris del Casot han acordat que, a partir d'aquest mes de maig, el servei de distribució d'aigua potable de la urbanització passi a ser responsabilitat del consistori municipal.

Segons han concretat fonts municipals, els tràmits es van iniciar fa més d'un any arran de la petició de municipalitzar el servei que va fer l'associació, i han culminat a final d'abril amb la signatura davant de notari de la cessió dels ter-renys, instal·lacions i captacions d'aigua.

Les mateixes fonts han posat en relleu que la gestió del servei d'aigua comporta, cada vegada més, «un grau d'exigència i dedicació que fa que l'Ajuntament sigui més indicat per portar el servei que l'entitat veïnal». A més, l'Ajuntament com a titular pot accedir a ajuts i subvencions d'administracions superiors, que una entitat privada no pot.

Per aquest darrer motiu, i després de la cessió de la titularitat dels terrenys i instal·lacions, el consistori està preparant un gran projecte d'obres per millorar, simplificar i modernitzar la gestió de la xarxa del Casot, però també del nucli de Marganell i de la Calsina.

Amb la municipalització del servei canviaran aspectes de la gestió i s'aplicaran les noves tarifes aprovades a final de l'any 2016 per l'Ajuntament.