La Cubana i la sèrie de TV3 Les Teresines vivien ahir el seu dia de retrobament 25 anys després de l'emissió dels 13 capítols, al teatre Coliseum de Barcelona. Però a la festa de les tietes de Catalunya s'hi van afegir tres nenes de Navàs, disfressades i maquillades com els personatges televisius, que van ser distingides amb el premi del dia: Teresines de Catalunya.

L'esperit de les Teresines, les tres germanes solteres que convivien amb el seu germà Tomàs en un piset de Gràcia i que es guanyaven la vida fent «pedidos» amb l'ajuda dels veïns, va inundar ahir el teatre Coliseum. Entre les actrius, l'artesenca Mont Plans, una de les protagonistes que ahir van tornar a reviure l'esperit teresinaire, al costat de Mercè Comas i Sílvia Aleacar. La festa de les Teresines era també la cloenda de l'espectacle Gente Bien. El Musical, que la Cubana ha tingut en cartell a Barcelona.

Les nenes s'havien disfressat fa un any i mig de Teresines, després de «descobrir la sèrie a Youtube. Ens vam disfressar de Teresines i a Navàs vam fer molta gràcia», explica la Martina, que precisament va fer 10 anys el dia de la Teresinada. La Laura, la Martina i l'Ariadna van pujar molt emocionades a l'escenari i Mont Plans les va proclamar Teresines del futur davant dels 1.100 espectadors que havien seguit la marató dels 13 capítols. Les nenes «estaven en un núvol», segons va explicar a aquest diari Gemma León, mare de la Martina.