Prop d'un miler de persones van passar dissabte per Santpedor en la primera edició del «Santpedor en flor», que es va celebrar al barri antic de la població. Hi havia dues propostes amb un límit de capacitat que van sobrepassar les previsions.

Per un costat, el dinar floral, amb un menú degustació on la flor era la gran protagonista i que va exhaurir la capacitat. I per l'altre, la visita al projecte que ha aconseguit el suport popular dels pressupostos participatius: la millora de la font medieval de les Escales, la més antiga del poble i on, excepcionalment, es podia fer una visita guiada per aquesta font soterrada al barri antic.

Durant tot el dia hi va haver activitat a les principals places del barri antic del municipi i una munió de gent va passejar per totes les propostes. A la plaça Gran, al matí es va fer un mercat de la flor, el planter i la llavor, i hi havia un punt d'informació municipal, mentre es podia escoltar de fons la ràdio municipal. De cara a futures edicions, l'organització es proposa que el mercat s'allargui tot el dia.