Des d'aquesta setmana i fins al dia 20 de maig, els veïns d'Avinyó poden votar les 18 propostes que han estat acceptades en la primera edició dels projectes participatius, als quals el consistori destina una partida de 25.000 euros. La convocatòria ha rebut un total de 23 propostes de les quals 5 es van desestimar perquè no complien algun dels requisits.

La vintena de propostes presentades per particulars i entitats del municipi pertanyen a diferents àmbits i els veïns en poden votar un màxim de tres que es faran aquest mateix any per ordre de votació fins a esgotar la partida.

Pel que fa a les propostes relacionades amb la via pública i infraestructures, hi ha la instal·lació d'un lavabo públic a la zona del Parc Maragall; finalitzar la senyalització viària del nucli urbà; l'arranjament i millora dels parcs infantils; el condicionament de portes i finestres de l'escola de música; la instal·lació de cartelleres per penjar programes i actuacions a la zona Urbisol. En medi ambient i rural, hi ha un projecte que pretén substituir l'ús del plàstic en actes o esdeveniments públics o particulars del municipi i la redacció d'un projecte per fer un parc del riu i una ruta saludable. En salut i benestar hi ha la redacció d'un projecte i formació per a la promoció del consum dels productes ecològics i de proximitat al poble.

En l'àmbit esportiu es proposa fer un parc de barres per a la pràctica de l'esport a l'aire lliure; la construcció d'un circuit fix d'orientació i una reforma del camp de futbol. En l'àmbit cultural, hi ha les propostes de fer dos gegantons de la Fira dels Matiners; restaurar els gegants vells d'Avinyó; adquirir un projector i una pantalla per a la biblioteca i la col·locació de plaques Stolperstein per homenatjar dos avinyonencs deportats als camps d'extermini nazis. En l'àmbit educatiu es proposa la transformació del pati de l'Escola Barnola i, en el turístic, la creació d'una aplicació mòbil i web amb rutes de l'entorn i punts d'interès local.

Les votacions es poden fer a les oficines de l'ajuntament els matins de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i els dissabtes de 10 h a 14 h. A les tardes, dilluns i dimecres de 18 h a 21h i dijous de 16 h a 21 h. Té dret a vot qualsevol persona de més de 16 anys empadronada al municipi i cal presentar el DNI o un altre document oficial que acrediti l'edat del votant. El recompte de vots es farà el dilluns 22 de maig, a la una del migdia, a la sala de plens de l'ajuntament.