Més de 250 persones han acudit a l'acte per captar indecisos cap a les files independentistes que han convocat aquest dissabte al migdia al Pont de Vilomara l'ANC i Súmate. L'objectiu d'aquesta convocatòria era fer arribar el missatge pro-independentista a aquelles persones que encara no ho tenen clar, una cita que ha viscut un moment tens.

Els ponents de l'acte eren Eduardo Reyes, el fundador de Súmate, una entitat formada majoritàriament per castellanoparlants que defensen la independència; Ernest Maragall, exconseller d'Ensenyament del PSC i exeurodiputat i militant del Moviment d'Esquerres MES; Gabriel Rufián, diputat al Congrés per ERC, Antonio Baños, portaveu dee Súmate i Antoni Castellà, diputat del Parlament i membre de Demòcrates (ex-UDC).

Precisament el fundador de Súmate ha estat l'encarregat de conduir la trobada que ha començat amb la cantada d'una rumba per part de Peret Reyes.

Crits a Gabriel Rufián

L'acte ha viscut un moment de tensió quan tres joves han cridat mercenari a Gabriel Rufián. Aquests crits els han repetit des de la porta d'entrada a la sala del centre cívic on té lloc la convocatòria. Una mare amb el seu fill en braços s'hi ha costat per dialogar amb ells . Després altres persones s'han adreçat als joves i l'intercanvi de paraules ha pujat de to i un home s'ha encarat amb un dels joves i els han hagut de separar per impedir que arribessin a les mans. Els joves han acabat marxant.

Tot plegat han estat només uns minuts i l'incident no ha tingut més repercussió i l'acte ha continuat amb normalitat en un ambient distès.