L'Ajuntament de Navàs i l'Associació Menjadors Ecològics organitzaran el proper diumenge 21 de maig una doble Jornada per la Sobirania Alimentària, popular i tècnica, sota el títol de «Sembrem principis i cuinem experiències per transformar el model alimentari de Navàs».

D'una banda, es farà una jornada popular amb activitats per a tots els públics. Al llarg de tot el matí, a l'Institut Escola Sant Jordi hi haurà activitats relacionades amb l'alimentació saludable per a totes les edats amb xerrades, tallers i activitats per als més petits. De l'altra, hi haurà una jornada tècnica amb quatre grups de treball amb productors, cuiners, gestores de menjador i administració pública.

Dinar popular saludable

La jornada inclourà també un dinar popular saludable, sostenible i just, a les dues del migdia.

El menú serà elaborat per CHEFS2020, la xarxa de cuiners i cuineres de menjadors escolars ecològics i de proximitat. Els tiquets per participar-hi es poden comprar al preu de 10 euros a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, al Complex Esportiu L'Eix, a El Til·ler, a Cal Valentí, a la Fleca El Crostó i Queviures Costa.

Des de fa mig any, el municipi ha iniciat el projecte Navàs Sobirania Alimentària i aquesta jornada pretén, segons el consistori, «ser un punt d'arribada i, alhora, de sortida cap a nous horitzons» per avançar «cap a un nou model alimentari que respecti i sostingui de veritat el nostre entorn social, natural i econòmic».