Una vintena de persones van participar dissabte a Súria en la segona Jornada Festiva de Descoberta i Neteja del riu Cardener, que va tenir lloc dins de la Setmana europea de la prevenció de residus i la campanya Let's clean up Europe! que s'han desenvolupat en diferents municipis de la comarca. L'acció es va desenvolupar al llarg de la llera del riu entre la plaça de Sant Joan i la zona industrial Abadal, amb una alta presència d'infants i una participació global superior a la de l'any passat.

En aquesta nova edició de la Jornada, es van recollir tres sacs d'envasos, dos sacs i mig d'objectes de vidre, dos sacs de rebuig, un sac i mig de restes de paper i cartró, i alguns voluminosos. L'activitat va ser convocada per l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament i va comptar amb la col·laboració de l'Agrupament Escolta i Guia Joan Ros. Com a cloenda de la Jornada es va fer un berenar per a totes les persones participants.

La campanya Let's clean up Europe! és una iniciativa d'àmbit europeu per reduir els residus abocats il·legalment als boscos, els marges dels rius i altres espais naturals. Un altre dels seus objectius és estendre la consciència social sobre la quantitat de residus que es llencen a l'entorn natural de forma incontrolada. Altres activitats de la campanya es porten a terme a Callús i Sant Joan de Vilatorrada, sota la coordinació de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

Sant Fruitós recull 160 quilos de deixalles

D'altra banda, una vintena de voluntaris van netejar aquest diumenge l'entorn de Sant Fruitós de Bages en una jornada emmarcada en la Setmana europea de la prevenció de residus. En total es van recollir 160 quilos de deixalles de tot tipus: envasos, cartrons, mobiliari de la llar, envasos de pintures, aparells electrònics, fustes i runes, entre altres.

Els participants, amb la col·laboració de l'entitat excursionista Posa't en marxa i dels voluntaris de l'ADF Pla de Bages van assolir l'objectiu de deixar l'entorn una mica més net i lliure de residus. En finalitzar, tots els participants van rebre un obsequi per part de l'Ajuntament que consistia en una alfàbrega, una campanyola i un got de plàstic.