Un estudi avala la viabilitat d'una piscina coberta al costat del pavelló de Sant Vicenç

Un informe de la Diputació planteja el cobriment retràctil o l'escalfament de l'actual piscina exterior, però veu més factible fer-la en un edifici nou

18.05.2017 | 08:15
L´espai amb les piscines petites al costat del pavelló, on l´estudi proposa construir el nou edifici

Construir un edifici annex al pavelló actual amb sales de gimnàs, pistes de pàdel i una piscina de 25 x 12,5 metres. És l'alternativa més factible perquè Sant Vicenç de Castellet pugui disposar en el futur d'una piscina coberta d'entre les diverses opcions que ha valorat un estudi de la Diputació de Barcelona. De moment, «és només una eina que tenim sobre la taula», apunta el regidor d'Esports, Toni Calveras, «però que planteja possibles escenaris a futurs governs» com a punt de partida per a un equipament que el poble fa temps que valora.

L'elaboració d'aquest estudi de viabilitat tècnica i econòmica era un dels compromisos que va prendre l'actual equip de govern de CiU a començament del mandat. La Diputació ja l'ha lliurat a l'Ajuntament, i planteja tres escenaris possibles, si bé ja d'entrada es decanta per fer la piscina en un edifici nou i pràcticament descarta les altres dues alternatives, que plantegen intervencions que aprofitin la piscina exterior actual. L'una proposa cobrir-la amb una estructura retràctil, i l'altra opció seria escalfar-ne l'aigua durant l'hivern. Totes dues són més econòmiques que la de nova construcció, però, segons l'estudi, no són prou rendibles.

La coberta retràctil costaria uns 900.000 euros, i la climatització del vas per fer-lo funcional també entre els mesos d'octubre i maig suposaria una inversió d'uns 120.000 euros. Tanmateix, la piscina exterior «és massa gran per fer-hi segons què», apunta Calveras. El principal escull és l'excessiva profunditat, que no permet fer-hi activitats dirigides, i per més que pogués obrir a l'hivern, tindria poca utilitat més enllà del CN Castellet. Es calcula que podria tenir un màxim d'uns 800 abonats, i això donaria resultats negatius d'explotació.

A més, l'estudi apunta que una piscina coberta sense sales no és viable, i igualment caldria construir un mòdul de vestidors o sortir a fora per fer servir els del pavelló. L'opció de la coberta retràctil també hauria de salvar l'existència d'una línia d'alta tensió soterrada entre el vas i el pavelló, que necessita un espai lliure no construït d'un mínim de 8 metres.


Més car però més rendible


Tot plegat fa que l'opció més factible sigui la construcció d'un edifici nou, que es planteja a tocar del pavelló, per la banda on hi ha la piscina petita i al costat de les pistes de tennis i pàdel. Suposaria una inversió de 2.223.000 euros, però segons l'estudi de la Diputació, hi hauria un resultat positiu del compte d'explotació de 40.000 euros, entre altres coses, perquè permetria un ús més transversal i polivalent de fins a 1.300 socis. «És l'opció més cara però la més fàcilment amortitzable i la que permetria el salt més qualitatiu», apunta Calveras. Tindria sales de gimnàs i altres de possibles que permetrien ampliar l'oferta esportiva, i la piscina –amb la fondària pertinent– podria acollir cursets diversos i activitats dirigides a qualsevol col·lectiu, «i fins i tot podria atreure veïns de poblacions properes».

Calveras planteja aquest equipament «com un projecte de legislatura» (com la remodelació del camp de futbol), i puntualitza que, de moment, és només un estudi a disposició de futurs governs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema