Adquirir noves eines com a pares perquè la tasca d´educar sigui més fàcil. Aquest és l´objectiu del curs d´habilitats parentals que el Consell Comarcal del Bages realitza per tercera vegada i que, en aquesta edició, té una dotzena de participants de Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Súria i Navarcles, que hi han estat adreçats des de Serveis Socials. Aquest any, a més, dues de les famílies que hi participen han estat derivades des de Fiscalia de l´Àrea de Manresa-igualada en compliment del protocol que es va posar en marxa per evitar els casos d´absentisme escolar.

El curs, liderat per l´àrea d´Acció Social del Consell Comarcal del Bages, s´allargarà fins a finals de juny i vol donar eines, recursos i estratègies per a la criança i educació dels infants i adolescents d´entre 8 i 14 anys.

Es fan un total de 8 sessions, de caire molt pràctic i participatiu, que aborden estratègies per saber com definir objectius en el procés educatiu dels fills i filles, com millorar la comunicació, treballar la resolució de conflictes, establir normes, límits i sancions, o com posicionar-se en relació al consum de tabac, alcohol, altres drogues o a l´ús de pantalles.

L´èxit i la bona valoració de les dues edicions anteriors avala la continuïtat d´aquest projecte. Pares i mares que ja hi han participat apunten, per exemple, "ha estat divertit, didàctic, entretingut i sobretot alliberador. No estic sola, moltes persones es troben com jo" o "m´emporto tècniques que em serveixen cada dia i sobretot he après a ser constant i coherent amb les normes que poso i les sancions que haig de posar si no es compleix la norma".