El Bages aposta per polígons més grans i supramunicipals

Es busca poder disposar d'una oferta de sòl i naus menys fragmentada

19.05.2017 | 07:13

L'empresariat i les administracions del Bages aposten per dotar la comarca de polígons amb parcel·les més grans que el que permeten la majoria dels actuals, i plantejats des d'una perspectiva supramunicipal, que permeti quadrar molt millor l'oferta a la potencial demanda. D'aquesta manera es vol obrir el camí per la situació que hi ha actualment a la comarca, amb molt sòl industrial creat però buit. Un fet que, a banda de la crisi d'aquests darrers anys, s'atribueix també que el tipus d'espais disponibles no s'ajusta prou a les necessitats, sobretot per acollir grans empreses.

En aquest sentit, empresaris i administració creuen que cal dotar d'una visió supramunicipal l'ordenació dels espais industrials, tal com es va posar de manifest a la trobada que van tenir a la Cambra alcaldes i altres responsables municipals del Bages amb el director general d'Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra. L'acte ha servit per obrir el debat sobre una nova gestió dels polígons industrials, amb l'objectiu de poder disposar d'espais més atractius i eficients comerciamentl i logísticament, i que tinguin capacitat per acollir implantacions que ara són impossibles. En aquest sentit, es va constatar la necessitat de poder disposar de polígons més grans i amb usos més flexibles, la qual cosa requereix que diferents municipis s'organitzin per concentrar aquesta oferta.

Serra va posar en relleu que la comarca «té sòl industrial suficient», però que «cal gestionar-lo de forma diferent». També va avançar que el Govern té la intenció de col·laborar amb els municipis per redefinir la fórmula de repartiment, perquè s'adapti a cada cas concret per fer viables les implantacions supramunicipals.

Segons un estudi del 2015 (dades que poden haver variat molt poc), el Bages tenia en aquell moment 131 polígons industrials (hi havia inclosos els dels pobles que ara són al Moianès), que sumaven unes 1.600 hectàrees. Però hi havia 290 naus i 98 parcel·les per ocupar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Presentació de la Fira del Vapor
Sant Vicenç recorda aquest cap setmana el seu passat tèxtil amb la Fira del Vapor

Sant Vicenç recorda aquest cap setmana el seu passat tèxtil amb la Fira del Vapor

El certamen incorpora la representació de les vagues a les fàbriques del poble el 1916

Sant Fruitós acollirà diumenge una trobada de famílies homoparentals masculines

Es fa cada any a un lloc diferent, i s'adreça a homes pares o que volen ser-ho, i als seus fills

Una exposició sobre l'èxode de les persones refugiades recorrerà set municipis

El Consell comarcal organitza la mostra itinerant amb imatges del reconegut fotògraf Sergi Cámara

Sant Fruitós vol construir un segon pavelló municipal a la nova escola Pla del Puig

Sant Fruitós vol construir un segon pavelló municipal a la nova escola Pla del Puig

El consistori proposa un conveni amb Ensenyament per fer el poliesportiu a la zona del nou centre

Enllaços recomanats: Premis cinema