Sant Fruitós proposa fer un segon pavelló municipal a la nova escola Pla del Puig

L'Ajuntament té previst fer un conveni amb el departament d'Ensenyament per vincular la construcció del nou centre amb el poliesportiu

19.05.2017 | 23:50
La Generalitat va anunciar que desencallarà la construcció de l´escola Pla del Puig, que ara és en barracons

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages proposarà un conveni amb el departament d'Ensenyament per tal de construir un segon pavelló municipal ubicat dins l'àmbit de la nova escola Pla del Puig. La Generalitat va anunciar fa pocs dies que desencallarà la construcció del nou edifici del centre, que funciona amb mòduls prefabricats des que es van posar en funcionament ara fa deu anys. És en aquest marc que es proposa el nou pavelló, que es podria utilitzar com a gimnàs del centre i com a poliesportiu municipal.

L'Ajuntament va cedir uns ter-renys a la Generalitat per tal de construir les edificacions definitives del CEIP Pla del Puig. En aquest solar, el departament té projectat edificar-hi la nova escola, que inclou la construcció d'un gimnàs escolar per al centre. En paral·lel, el consistori considera necessària la construcció d'un segon pavelló al municipi i proposa convertir aquest projecte de gimnàs en un nou pavelló que s'utilitzaria com a gimnàs del centre educatiu en horari lectiu i com a poliesportiu municipal fora de l'horari escolar.

Tal com han apuntat fonts municipals, la construcció d'aquest edifici a l'entorn del centre escolar es considera molt adient per part del consistori, ja que, «per una banda, és molt proper a les altres instal·lacions esportives existents, i per l'altra, els alumnes del centre disposarien d'una instal·lació esportiva més gran i més ben equipada». La proposta de conveni especifica que l'Ajuntament assumirà el cost de construcció del nou equipament i també es farà càrrec de les despeses derivades del funcionament del pavelló esportiu.

Tal com va anunciar el director general de centres públics del departament d'Ensenyament, Lluís Baulenas, en una visita al centre educatiu fa un mes i mig, la Generalitat desencallarà la construcció de l'escola del Pla del Puig, a Sant Fruitós, i la Serreta, a Santpedor, que funcionen amb mòduls prefabricats des que es van posar en funcionament ara fa deu anys. La intenció del Govern és poder licitar la redacció del projecte executiu i de direcció d'obra dels dos futurs centres abans de final d'any i, a partir d'aquí, definir uns equipaments adaptats als seus projectes educatius.

En el cas de Sant Fruitós, el consistori té la intenció de vincular la construcció de l'escola a la del nou pavelló, ja que l'actual té molta activitat i ha quedat petit. El nou es construiria al costat, en uns ter-renys molt propers als barracons i la futura escola del Pla del Puig. La idea de l'Ajuntament és poder desenvolupar els dos projectes en paral·lel amb el mateix equip de redacció, i poder estrenar alhora el pavelló i l'escola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Una Creu Roja per a quatre pobles, un parc natural i 2,5 milions d'usuaris potencials

Una Creu Roja per a quatre pobles, un parc natural i 2,5 milions d'usuaris potencials

La de Montserrat és una entitat atípica ja que, per la seva ubicació, combina l'atenció social amb...

El Bages acomiada un mes de maig dels més calorosos de les tres últimes dècades

El Bages acomiada un mes de maig dels més calorosos de les tres últimes dècades

Ciutats com Manresa han acumulat màximes de 30 graus tota la setmana, 5 per sobre de la mitjana

Àngel Rufo presideix la nova executiva local del Partit Demòcrata d'Avinyó

Àngel Rufo presidirà l'executiva local del Partit Demòcrata d'Avi-nyó,...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema