El tripartit que governa al Consell Comarcal del Bages (ERC, PSC i ICV) considera que el grup de Convergència (que és a l'oposició) deslegitima la institució després que hagi presentat la renúncia al càrrec de cinc dels seus representats per deixar pas, segons van expressar, a altres companys de la formació. L'anunci d'aquesta renúncia es va fer públic ara fa vint dies i es feia efectiva en el ple que l'ens comarcal celebra aquest dilluns a la nit.

ERC, PSC i ICV, però, valoren que aquest procés i la manera com s'està duent a terme «dóna objectivament una imatge de devaluació i poca importància del Consell Comarcal de Bages, que sembla que es considera com un lloc de pas, i no un òrgan de govern i de decisions que afectin el territori de la comarca». Ho manifesten en una nota feta pública ahir, coincidint amb la celebració del ple, en que manifsten que «l'aparent manca de serietat i l'absència de compromís per part de CiU (PDeCAT) envers el Consell Comarcal és preocupant».

De fet, el tripartit diu que «la situació que s'està vivint sembla tenir l'origen directe en discrepàncies internes del partit a nivell comarcal, tal i com va quedar palès, també, en el darrer ple». I ho refermen pel fet que, diuen, «hi ha membres suplents, que haurien d'entrar a formar part del Ple del Consell, que sembla que també hi estan renunciant».

Els tres partits del govern incideixen en el fet que «fa uns mesos el grup de CIU havia demanat entrar al govern», i que hi havien hagut diversos contactes per explorar aquesta via que al final no va reeixir. «Per tant», afegeixen en el comunicat «si, tal com s'ha dit públicament, la voluntat del PDeCAT era renunciar al càrrec a mitja legislatura, creiem que el fet de no haver-ho esmentat en cap moment de les negociacions demostra una falta de rigor i compromís envers l'ens comarcal i les persones que en formen part».

El tripartit lamenta la situació, «ja que des del Consell s'estava treballant i fent oposició de manera col·laborativa per poder continuar avançant en els projectes que afecten els nostres Ajuntaments i la qualitat de vida de la ciutadania comarcal». I hi afegeix que tota aquesta situació «reforça encara més la decisió de l'equip de govern de continuar el pacte de l'inici de legislatura i la feina feta fins ara des del Consell».

Els alcaldes que han formalitzat la seva renúncia de consellers comarcals pel grup de Convergència són Josep Tarín, de Talamanca, Gil Ariso, de Sant Joan, Josep Maria Canudas, de Súria, i Joan Torres, de Sant Vicenç. Juntament a ells també deixarà la seva plaça la regidora de Manresa, Olga Sánchez, degut a la seva renúncia a l'ajuntament de la capital del Bages.