El Bages disposarà d'un llit per a l'atenció immediata de persones majors de 60 anys víctimes de maltractament i que necessitin allotjament urgent mentre se'ls deriva cap als recursos assistencials adequats. A la persona en qüestió se l'allotjarà a la Fundació Sociosanitària de Manresa després del conveni que aquesta institució acaba de signar amb el Consell Comarcal del Bages per posar en marxa el servei.

Aquest recurs pretén donar una resposta immediata en aquells casos en què la persona maltractada no pot continuar a la seva llar. A la Fundació Sociosanitària de Manresa se l'allotjarà durant un màxim de 96 hores i se li donarà assistència fins que se'l pugui derivar a la xarxa de residències públiques o cap a altres serveix. Mentrestant, es tramitarà l'accés als recursos públics residencials, s'activarà la valoració urgent de dependència (si n'hi ha), i s'atendrà a la persona en tots els àmbits.

Ja fa set anys que el Consell Comarcal del Bages va ser pioner en la creació d'un recurs d'allotjament per a persones grans maltractades, tenint en compte que la xarxa de residències públiques no sempre pot assumir aquestes necessitats de forma urgent. Aquest conveni hi ajudarà, com a recurs d'urgència a disposició dels serveis socials municipals i dels del Consell Comarcal, dels Mossos d'Esquadra o dels Jutjats, per donar resposta immediata als casos en què la persona maltractada no pugui continuar al seu domicili per la proximitat del maltractador, o per la manca de condicions a la llar, entre altres.

El conseller comarcal d'Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha valorat aquest nou recurs com a «garantia que cap persona gran víctima de maltractaments quedi desemparada», i ha mostrat el seu agraïment a la col·laboració de la Fundació Sociosanitària.

Des que el 2010 es va posar en marxa el Protocol d'actuació coordinada contra els maltractaments a la gent gran de Manresa i comarca del Bages, el Consell Comarcal ha gestionat 11 casos al Bages (exceptuant Manresa ciutat).