Cardona té previst posar en servei en els proper mesos els pisos tutelats que s'han habilitat al carrer Escasany. Segons fonts de l'Ajuntament, a hores d'ara les obres de condicionament de l'edifici es troben totalment acabades, i l'Ajuntament ja disposa de la qualificació definitiva de la Generalitat per posar en funcionament aquesta promoció al llarg d'aquest any.

Aquesta setmana l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Juan José Jiménez, van tancar un acord pel qual l'obra social de l'entitat col·laborarà amb 9.000 euros en la dotació de mobiliari d'aquests habitatges i amb la residència Sant Jaume de Cardona.

L'aportació permetrà finançar part del mobiliari necessari per tal de poder posar en ús aquests allotjaments, tant pel que fa a les zones comunes (despatxos, bugaderia i sala) com per cada un dels pisos.

Amb aquesta actuació, es disposarà d'onze habitatges en règim de lloguer, destinats a persones més grans de 65 anys que visquin soles i que es pugui considerar que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat.

La peculiaritat d'aquests habitatges és que tindran espais comuns i compartits entre tots els residents, com són la bugaderia, el magatzem, els trasters i la sala d'estar, que es troba a la planta superior.

La resta seran espais privats pensats majoritàriament per a l'ús individual, tot i que també se'n preveuen alguns per a parelles. Són construccions que tenen un mínim imprescindible; consten d'un espai principal d'entre 19 i 29 metres quadrats, que també fa d'habitació i inclou cuina, menjador, sala d'estar i un espai de lavabo i bany. Els pisos estan pensats per a persones grans amb pocs recursos que viuen soles (sobretot dones), però que encara tenen una certa autonomia.

L'aportació de 3.000 euros a la Residència de Sant Jaume servirà per desenvolupar el projecte de sistema de timbres i control errant. Amb aquest sistema, quan un usuari activa el punt de trucada l'alarma arriba a una unitat central de manera immediata, que processa les trucades, i deriva l'alarma als dispositius mòbils del personal.