Els alcaldes del Lluçanès demanen «celeritat» al Parlament de Catalunya en la redacció de la Llei de creació de la nova comarca, i demanen que, si cal, en puguin formar part incialment només elsvuit municipis que vamn manifestar-se favorables en el procés participatiu defa dois anys.

Això és el que s'ha desprès de la darrera reunió que s'ha fet entre els batlles dels tretze municipis que configuren el territori. La nova proposta que ha sorgit va dirigida a la ponència redactora perquè pugui avançar en els seus treballs. Si la primera proposta preveia la inclusió d'una disposició addicional per tal que les poblacions que no en volguessin formar part se'n poguessin desvincular més endavant, ara els alcaldes proposen que sigui al revés. D'aquesta manera, la creació de la comarca podria tirar endavant inicialment amb els vuit municipis on va guanyar el 'sí' en la consulta del 26 de juliol del 2015, i la resta s'hi podria adherir més endavant.

El president del Consorci del Lluçanès i alcalde de Prats, Isaac Peraire, ha assenyalat que el canvi de posició «crea més consens» entre tots els alcaldes, tot i que la voluntat final és acabar disposant d'un comarca «amb tretze municipis».