Per fer front a totes les conseqüències que està comportant el creixement desmesurat de la població de cabirol des que se'n va fer la reintroducció, el departament de Medi Ambient de la Generalitat ha encarregat un estudi al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya per conèixer els danys reals que provoca i quins són els conreus que es veuen més afectats.

L'estudi, que es preveu que estigui enllestit a partir de la tardor, haurà de servir al departament per fixar les mesures de control necessàries per tal de buscar l'equilibri.

La directora general de Forests, Montse Barniol, ha explicat que al departament d'Agricultura li interessa una fauna salvatge que, en la mesura del possible, estigui controlada. Tanmateix, ha explicat que «cal ser molt prudent per tal de no prendre decisions de les quals, al cap de 20 o 30 anys, ens puguem penedir».

Ara per ara, segons Barniol, la mesura més eficient a curt termini és la caça. Fruit d'aquestes actuacions, la temporada 2015-2016 a Catalunya es van capturar 3.531 exemplars. Les dues temporades anteriors, 2013-2014 i 2014-2015 se'n van capturar, respectivament, 1.995 i 2.386.