Una exposició del reconegut fotògraf Sergi Cámara sobre la perillosa i llarga ruta cap a Europa de persones refugiades recorrerà 7 municipis del Bages les properes setmanes com a acte central de la campanya que lidera el Consell Comarcal del Bages per commemorar el 20 de juny, Dia Internacional de les Persones Refugiades.

Castellbell i el Vilar inaugurarà l'exposició al Bages, del 30 de maig al 2 de juny; Cardona la tindrà del 6 al 12 de juny; Santpedor del 13 al 19 de juny; el Pont de Vilomara i Rocafort, del 20 al 26 de juny; Sant Fruitós de Bages, del 27 de juny al 3 de juliol; Sallent, del 4 al 10 de juliol; i, finalment, Súria, de l'11 al 17 de juliol.

Amb les imatges captades per Sergi Cámara, que ha fet gran part de la ruta durant mesos, es pot visualitzar el camí que han recorregut milers de persones refugiades que fugen de la guerra i el conflicte, patint tota mena de riscos. El fotògraf vigatà ha viatjat a punts conflictius de l'èxode de refugiats i les imatges documenten el perill de les travessies pel mar, les llargues caminades o les esperes a les fronteres, entre d'altres. També s'hi pot veure la tasca de l'ONG catalana Open Arms.

Amb l'objectiu de commemorar el Dia Internacional de les Persones Rrefugiades, diversos municipis estan preparant activitats en el marc de la campanya liderada pel Consell, sota el paraigua de la Xarxa per l'Acollida i la Inclusió de les Persones Refugiades (XAIR) al Bages.