Els Mossos d'Esquadra alerten d'un mètode d'estafa que s'està donant amb freqüència a la comarca del Bages. Es tracta de l'anomenada estafa del retrovisor, les víctimes de la qual solen ser persones grans.

Els delinqüents acostumen a ser persones d'origen estranger, que condueixen un vehicle amb matrícula d'un altre país i, en la majoria dels casos, solen anar dues persones. Pel que fa al 'modus operandi', els estafadors provoquen una petita topada contra el cotxe de la víctima i fan malbé el retrovisor. Els delinqüents donen la culpa a la víctima i li demanen iniciar el comunicat d'accident. Ho fan amb pressa perquè expliquen que han de marxar ràpidament al seu país d'origen. Després simulen fer gestions i que no se'n surten i, finalment, posen en contacte la víctima amb una persona que simula ser de la companyia d'assegurances, però que en realitat és un delinqüent que li demana pagar entre 1.200 i 1.500 euros per la reparació del retrovisor.

La víctima acaba parlant amb algú que també està implicat en l'engany, fent-se passar per un treballador de l'assegurança. Segons expliquen els Mossos d'Esquadra, és en aquest moment, quan li expliquen a la víctima que la tramitació del comunicat d'accidents d'un país a un altre és un procés lent i que comporta un import econòmic elevat. Argumentant també, que per agilitzar-ho, els podria pagar en efectiu la reparació dels danys del retrovisor i que ell posteriorment ja ho recuperaria a través de la seva assegurança. Els delinqüents arriben a demanar entre 1.200 i 1.500 euros per reparació.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, en alguna ocasió es pot donar que l'estafador accepti un import inferior al demanat en funció de la disponibilitat de la víctima.

La policia recomana estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes. Recomanen activar el circuit habitual a l'hora de donar tràmit a un incident d'aquestes característiques a través de la companyia asseguradora, portant el comunicat d'accident en persona.

A més, recorden que, davant la insistència o inseguretat de qualsevol fet que pugui estar relacionat cal trucar al telèfon d'emergències 112.