Demanava una còpia del DNI als seus clients amb l'excusa d'iniciar els treballs esotèrics, però en realitat utilitzava les fotografies i les dades per falsificar contractes de compra de robots de cuina Thermomix, que després revenia per Internet mitjançant l'aplicació Wallapop. L'acusada, una veïna de Sant Joan de Vilatorrada que es feia passar per vident, ha estat finalment detinguda pels Mossos, per haver estafat presumptament 8.400 euros a sis víctimes.

La majoria d'afectats, segons fonts policials, són veïns de Sant Joan, i no es descarta que, en el decurs dels propers dies, apareguin noves víctimes. La detinguda, una dona de 52 anys de nacionalitat espanyola, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. Està acusada de set delictes de falsificació documental i, a més, d'un delicte continuat d'estafa.

Segons va explicar ahir el cos policial, els fets es remunten a mitjan abril, quan els Mossos de Manresa van rebre la denúncia d'un ciutadà perquè una financera li reclamava 2.400 euros per un préstec que ell no havia demanat per la compra de dos robots de cuina de la popular marca Thermomix, valorats en 1.200 euros cadascun.

Davant d'aquests fets, els agents van iniciar una investigació en què van localitzar fins a cinc persones més que es trobaven en la mateixa situació i els arribaven deutes de financeres per la compra d'un o dos robots de cuina que ells no havien efectuat.

Després de moltes gestions, els agents van poder identificar l'autora dels fets i van concloure que s'aprofitava de la confiança de persones conegudes del seu entorn per tal d'aconseguir una foto dels seus DNI.

Un dels mètodes que utilitzava per aconseguir aquestes fotos, segons les mateixes fonts, era treballant de vident. Demanava a la clientela una còpia del DNI pel davant i pel darrere, per tal de començar a fer els treballs esotèrics. Les víctimes li enviaven les imatges del document a través del telèfon mòbil.

Un cop disposava d'aquestes fotos, feia compres de robots de cuina Thermomix falsificant els contractes. Segons van explicar els Mossos, la dona contactava amb diferents venedors de l'empresa distribuïdora per facilitar l'engany, que en total està valorat en 8.400 euros.

Quan li arribava la compra, es desprenia dels productes a través d'una coneguda aplicació mòbil de compravenda, Wallapop. Revenia cada robot per un valor de 900 euros, un import molt econòmic tenint en compte que el producte era nou per estrenar. D'aquesta manera, aconseguia fàcilment uns guanys nets. En concret, amb els set casos descoberts, va aconseguir 6.300 euros, tot i que no es descarta que la xifra augmenti si es descobreixen nous casos.

La investigació dels Mossos va culminar amb la detenció de la santjoanenca dilluns passat. La dona, que va passar a disposició del jutge en funcions de guàrdia de Manresa, va quedar en llibertat amb càrrecs.