El grup municipal d'ERC a Sant Vicenç considera que disposar d'un camp de futbol en condicions hauria de passar per fer-ne un de completament nou en una ubicació diferent de l'actual, i no per una remodelació de l'existent. Un nou emplaçament que, segon els republicans, hauria de fer possible que aquest equipament pogués acollir activitats més enllà de la pràctica exclusiva del futbol. D'aquesta manera, el republicans es desmarquen del projecte que està definint l'equip de govern (Convergència), tot i que subratllen que «és més que evident la necessitat de Sant Vicenç de tenir un nou camp de futbol, un equipament digne, modern i adaptat als nous temps, que compleixi mides i normatives de seguretat exigides».

Esquerra, que és el principal grup de l'oposició a l'Ajuntament, argumenta mitjançant un comunicat que «el camp actual ja feia anys que s'havia quedat petit, i ara hi ha importants problemes d'aparcament i de pas a la cruïlla entre Joan Cadevall i Maria Matilde Almendros, que es podrien agreujar si es desplaça el camp cap a aquest punt», com preveu el projecte que està treballant l'executiu local.

Per aquest motiu, remarquen, «vetllarem perquè les mides reglamentàries es compleixin en tots els punts del camp i demanarem per escrit l'aval de la Federació Catalana de Futbol i del Consell Català de l'Esport». Pronostiquen, però, que el terreny de joc «serà limitat de naixement. A l'hora de subdividir el camp en altres més petits per competicions tipus futbol 7, per exemple, només se'n podrà fer un al centre i, per tant, no es podran realitzar partits o entrenaments simultanis. A més, tal com està plantejat l'equipament, no permet encabir-hi cap altra pràctica esportiva».

Els republicans incideixen en la necessitat de plantejar un equipament «no només pensat per jugar a futbol, sinó per a altres disciplines, com l'atletisme, i també dotar-la d'altres espais que complementin la zona esportiva actual, com despatxos per a formacions, equips tècnics, entitats esportives», entre altres.

Esquerra valora que l'actuació prevista de fer nou el camp actual en el terreny on està situat «és una prioritat legítima del govern local», però sosté que «no podem considerar nostre aquest projecte, fet que no ha de sorprendre ningú perquè en els dos últims programes electorals ja apostàvem per la construcció d'unes noves instal·lacions, aptes per practicar-hi altres activitats esportives, en una altra ubicació, encara que comporti més temps».

ERC argumenta que «cal tenir visió de futur, no ser curtterminista i esperar per tenir la millor solució per a les necessitats locals», i en aquest sentit diu que, «segons els plantejaments que hem fet, és possible situar-lo en un altre lloc del plànol municipal, fent el cor-responent pla parcial per organitzar urbanísticament la zona».

En concret, segons explicava ahir la cap de files republicana, Adriana Delgado, la proposta d'aquesta formació passaria per situar el futur equipament als terrenys que hi ha a la sortida del poble per la carretera del Pont de Vilomara (a la banda dreta després de l'últim carrer).

Reforma integral

El que planteja l'equip de govern, sobre la base d'un avantprojecte encara no definitiu, és una intervenció integral en el conjunt de les instal·lacions actuals ubicades en l'espai comprès entre els carrers Osona, Maria Matilde Almendros i Joan Cadavall, i que limiten pel sud amb uns terrenys privats per on es inicialment es preveia fer una ampliació que finalment es va descartar.

Per poder-li donar les dimensions reglamentràries, tal com ja va explicar Regió7, el terreny de joc es desplaçarà mínimament cap als carrers Joan Cadavall i Maria Matilde Almendros, i passarà a tenir una mida de 90 x 45 metres, i una separació d'1,5 metres a les bandes i de 2,5 darrere les porteries (actualment aquesta distància és desigual). A més, es posarà gespa artificial.

També es preveu un nou edifici de serveis, que es construirà a la cantonada que formen els carrers Osona i Maria Matilde Almendros. Passarà de l'única planta que té actualment a dues, amb un únic accés pel carrer Osona.

A la planta baixa, i a peu de gespa, hi haurà sis vestidors (dos dels quals per a àrbitres), despatxos per als serveis tècnics, i també l'edifici administratiu per a l'entitat. A la planta superior, hi haurà el bar i l'accés a les graderies paral·leles que hi haurà al carrer Osona. Les obres es farien al llarg del 2018