Ferrocarrils de la Generalitat presentarà aquest dissabte un nou atractiu turístic per als visitants que vulguin accedir en tren a Montserrat. Es tracta d'un vagó restaurant, servei que es posa en marxa sota el nom de Montserrat Classic Express.

L'oferta es farà mitjançant un tren modernista de final del segle XIX, totalment restaurat, i que portarà els viatgers des de Sant Boi de Llobregat a Montserrat en una combinació d'experiència cultural i gastronòmica inèdita a Catalunya.

La proposta amb aquest comboi és la d'un trajecte de 40 minuts des de Sant Boi de Llobregat fins a Monistrol de Montserrat. Un cop a Monistrol, els passatgers podran agafar el cremallera de Montserrat per pujar al monestir i visitar-lo. I a la tornada podran dinar al tren restaurant que els tornarà a Sant Boi. El tren tindrà una capacitat d'uns 40 passatgers i la intenció és que es puguin fer entre un i dos viatges per setmana, sempre sota petició prèvia.

El tren restaurant està pensat, sobretot, per a turistes, concretament, per als creueristes que arribin al port de Barcelona. La proposta de FGC, que té un parc de ferrocarrils històrics, planteja poder recollir els turistes que vulguin fer el trajecte en un autobús i portar-los fins a Sant Boi perquè puguin començar el trajecte fins a Monistrol.

El viatge inaugural sortirà dissabte vinent des de l'estació de Sant Boi de FGC i arribarà fins a Montserrat, on s'accedirà amb el cremallera.