El relleu pactat a l'alcaldia d'Artés entre ERC i la CUP a començament del mandat es farà efectiu en el proper ple ordinari, del dijous 15 de juny. Ernest Clotet, de la CUP, substituirà el republicà Josep Candàliga, que haurà estat alcalde els dos primers anys, però en principi mantindran la dedicació i el règim de retribucions com fins ara.

La data per al relleu es va fixar en una reunió dimarts al vespre a la qual van assistir representants de l'equip de govern i del grup convergent, a l'oposició, i es va acordar el 15 de juny coincidint amb el ple ordinari que ja pertoca per calendari al ser el tercer dijous del mes, i gairebé també s'escaurà justament amb l'equador del mandat, tenint en compte que Candàliga (com la resta d'alcaldes) va prendre possessió del càr-rec el 13 de juny del 2015.

De fet, caldran dos plens per solucionar el tràmit, però que se celebraran de manera consecutiva a partir de 2/4 de 9 del vespre. L'últim punt de l'ordre del dia de la sessió ordinària serà el de la renúncia de Candàliga, i Ernest Clotet, com a alcalde accidental, convocarà automàticament un ple extraordinari per al nomenament del nou batlle, que se celebrarà a continuació. Primer, caldrà constituir la mesa d'edat, i ja es procedirà a la votació dels regidors, amb previsió, si no hi ha res de nou, que Ernest Clotet sigui proclamant alcalde d'Artés per al que queda de mandat.

El canvi d'alcaldia ja es va acordar a començament del mandat, ara fa dos anys, quan ERC (amb 4 regidors) i la CUP (amb 3) van segellar el pacte de govern que deixava els 6 regidors de CiU a l'oposició. Més enllà d'aquest relleu, ara s'haurà de veure com queden redistribuïdes les carteres entre els dos líders, «amb probabilitats que canviem algunes coses» que se sabran properament «perquè ja hi estem treballant», apunta Candàliga.

Actualment, a banda de l'alcaldia, el republicà també s'encarrega de Governació i de Medi Ambient, i amb una dedicació parcial del 50 %. Ernest Clotet, que és primer tinent d'alcalde, es cuida de Serveis Socials, Participació Ciutadana, Benestar Social i Salut, i en el seu cas, té oficialment una dedicació del 41 %, i no del 50 %, per ajustar-se als llindars salarials estipulats per la CUP. La dedicació es preveu mantenir en el màxim del 50 %, tal com es va pactar a començament del mandat juntament amb el relleu a l'alcaldia, de manera que les retribucions tampoc no han de variar.

Pel que fa a la resta de regidories, no hi hauria d'haver canvis. Per part d'ERC, Meritxell Bonastre es cuida de Promoció Econòmica; Enric Forcada té Joventut, Mobilitat i Serveis; i Eli Carracedo és responsable de Cultura, Educació i Esports. Per part de la CUP, Israel Falcó té assignades les regidories de Comunicació, Hisenda i Recursos Humans; i Òscar Vilarasau, les d'Habitatge i Urbanisme.