La Fira Medieval Festa de la Sal de Cardona omplirà aquest cap setmana de parades el centre històric de la vila que es convertirà en un mercat de l'edat mitjana amb actuacions, jocs, tallers i tastos de productes. Com a novetat d'enguany, s'instal·larà un campament medieval que acollirà una exposició de màquines de setge, a més hi haurà una mostra d'oficis històrics i espectacles, que mostraran com es vivia en l'edat mitjana, i demostracions de tècniques d'esgrima.

El centre històric de la vila acollirà espectacles de carrer, amb la presència de faquirs, acròbates, ballarins i amb l'actuació especial del Gruppo Storico e Sbandieratori Città di Castiglion Fiorentino, una formació artística que recrea l'antic art d'agitar i fer volar banderes. Per als més petits hi haurà un rondallaire medieval dissabte i una ballada de gegants diumenge al migdia.

Dissabte, la formació de banderats acompanyaran el Senyor i la Minyona en la baixada des del castell fins a la fira, on començarà Anodrac, la dansa de la convivència, un espectacle de música i dansa sobre la vida, la llum i la sal que forma part del projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, que duen a terme l'Ajuntament de Cardona junt amb la Fundació SHE i l'obra social La Caixa. Hi participaran també l'Escola de Música Musicant i la Mandraga. Seguidament, hi haurà un concert de música al carrer amb El Toll i una mostra de correfoc i espectacle de foc amb les Bruixes de Cardona.

Diumenge al migdia, es farà l'acte institucional de lliurament de la distinció honorífica el Saler d'Or, que enguany s'atorgarà a mossèn Joan Garcia. Al carrer Major, s'hi trobarà un espai dedicat a la sal i la màgia, que acollirà un espectacle infantil. A la tarda, continuaran les activitats musicals al carrer, danses orientals, demostració de tècniques d'esgrima i la representació del dret d'aimines. La companyia Losinfuste tancarà la fira medieval amb un espectacle d'acrobàcies.