L'exalcalde de Sant Vicenç de Castellet, Valentí Carrera, ha explicat a El Món públicament per primer cop com va patir abusos sexuals continuats i violència física exercida pels capellans als anys seixanta. Aleshores Carrera vivia a l'internat als Escolapis d'Alella i va ser un germà de Saragossa, qui, tal i com recull 'El Món', el recollia algunes nits del dormitori col·lectiu i se l´enduia als lavabos.

Els dos s´escolaven en uns dels reservats i allà el religiós, amb els hàbits arremangats, el tocava i l´impel·lia a agafar-li el penis i sacsejar-lo fins a l´orgasme. D´aquells gemecs, tal i com recull el diari digital, Valentí Carrera, no se n´oblida. Carrera, que actualment està jubilat, manté una important activitat associativa a Sant Vicenç. Explica a l'entrevista que no guarda rancor, ni odi per ningú, però després de llegir el reportatge "Jo no perdono", de Francesc Burguet, a 'El Món' sobre els abusos als Escolapis de Balaguer, s´ha vist animat a trencar el silenci.

La congregació provincial de l'Escola Pia es posa a disposició de Carrera

Fonts de la congregació provincial de l'Escola Pia de Catalunya, que fins ahir desconeixia el cas, han contactat amb aquest diari per explicar que l'entitat ja han contactat amb Carrera per posar-se a la seva disposició i col·laborar per esclarir els fets. Des de la congregació es remarca que «condemnem qualsevol mena d'abús físic o psicològic» i ja han començat a recollir informació. «Lamentem la situació i el perjudici que hagi pogut patir», diuen en referència a Carrera, i afegeixen que al seu web hi ha una bústia a la qual es pot adreçar qualsevol persona afectada o coneixedora d'un cas similar, encara que ja hagi prescrit.