El nou Centre de Convencions de Cardona (CCCardona) ja té data d'inauguració, el diumenge 23 de juliol. L'equipament, ubicat a l'antic cinema Modern, és una iniciativa de l'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE, que presideix el cardiòleg Valentí Fuster. En els propers cinc anys, el centre preveu un impacte econòmic a la vila superior als 8 milions d'euros.

Les noves instal·lacions, que han rebut una inversió al voltant dels 2 milions d'euros, tindran una capacitat per a 400 congressistes i preveu l'organització de més de 50 congressos i reunions durant els propers cinc anys, principalment en el sector de la salut. A banda de l'auditori, disposa de tres sales polivalents equipades amb les últimes prestacions tecnològiques per a la celebració de tot tipus de congressos, reunions i conferències.

El CCCardona està ubicat a l'antic cinema Modern, de propietat municipal des de l'any 2015, que forma part del catàleg de béns protegits de Cardona i està situat a l'entrada de la vila. El centre de convencions s'emmarca dins el projecte Cardona Integral, una iniciativa de l'Ajuntament de la vila i la Fundació SHE, que té com a objectiu fomentar els hàbits de vida saludable i promoure la salut dels ciutadans.

Turisme de reunió

A banda de l'Ajuntament i la Fundació SHE, el patronat del Centre de Convencions de Cardona també té la participació de Barcelona Turisme. En aquest sentit, el director del centre, Jaume León, afirma que el nou espai «aporta una sèrie de valors diferencials en el sector del turisme de reunió com és el fet de fer congressos en un entorn de ciutat saludable i de gran interès històric i patrimonial». Segons León, el centre fa «una oferta diferenciada i , a la vegada, complementària que ajudarà a descongestionar la ciutat de Barcelona, precisament en el sector de l'organització d'esdeveniments».

El centre, pensat per atraure professionals d'arreu del món, s'inaugurarà aquest proper mes de juliol amb un curs magistral organitzat per la Universidad Internacional Menéndez y Pelayo i dirigit pel doctor Valentí Fuster.