Al barri de l'Estació de Sallent pràcticament ja no hi ha rastre dels enderrocs que s'hi han fet. L'Incasòl ha estat treballant aquestes darreres setmanes amb la neteja i adequació de les parcel·les, que s'han anivellat totes a la cota del carrer perquè a partir d'ara sigui més fàcil fer-hi el manteniment.

En concret, els treballs han consistit en l'aportació d'uns 10.000 metres cúbics de terra nova en una superfície total aproximada de 44.000 metres quadrats entre totes les parcel·les. Abans d'abocar la terra, es van acabar d'enderrocar els fonaments de les antigues edificacions en el cas que encara no s'haguessin tret, i tot seguit es va fer un ter-raplenat i l'estesa de terra vegetal a les diferents parcel·les fins assolir la cota del carrer. I és que, segons ha explicat l'alcalde de Sallent, David Saldoni, «en total hi va haver deu processos d'ender-rocs d'edificis, i això va deixar les parcel·les en unes condicions molt diferents les unes de les altres segons l'empresa que ho feia».

Un cop estesa i compactada tota la terra, l'Incasòl també va fer una esbrossada del terreny i va procedir a una reparació amb formigó de forats existents en les voreres. La durada dels treballs s'ha allargat aproximadament un mes, i han tingut un cost total de 36.500 euros.

Durant tot aquest temps «hi han treballat centenars de camions», explica Saldoni, i han deixat el terreny ben arreglat «perquè ara l'Ajuntament ho tingui més fàcil per mantenir les parcel·les endreçades i netes amb el tractoret». A partir d'aquí, en els propers dies hi ha previst «de repassar els car-rers, les voreres i les tapes de clavegueram... perquè el barri tingui unes condicions aptes per poder-hi passejar», afegeix l'alcalde.

Es cuinen propostes de futur

Un dels fronts amb què treballa l'Ajuntament de Sallent per decidir els usos futurs del barri es va començar a gestar fa més d'un any a partir de set propostes que van plantejar estudiants d'arquitectura de l'Escola Tècnica Superior del Vallès en el seu treball de màster.

Els projectes ja es van presentar individualment (aquest diari els va recollir en un reportatge publicat el 2 d'abril del 2016), i ara els mateixos alumnes i la mateixa Escola han fet una posada en comú per elaborar una proposta conjunta de la suma de totes set. N'elaboraran una maqueta i és previst que properament en facin una presentació pública a l'ajuntament, «que després valorarem», diu Saldoni.