Miró és conscient que ha posat en el mercat turístic un producte singular i espera que el valor afegit que suposa anar a Montserrat amb un tren antic sigui un èxit entre els visitants.

Quines són les previsions d'aquest negoci que han posat en marxa?

Confiem que vagi bé des del principi, però som conscients que hem posat en marxa tard aquest producte perquè els touroperators ja estan promocionant els paquets de l'any que ve. Els alts costos fixos i de manteniment ens obliga a tenir un mínim de places per a cada dia que surt el tren. Per aquest motiu ens fixem en els creueristes que arriben a Barcelona, perquè és una via per assegurar de poder tenir grups grans que garanteixin un bon nombre de viatgers. En els propers tres mesos mirarem exactament si aquesta línia de negoci és viable. A part, els comentaris de les persones que han fet el primer viatge són positius i per aquest motiu ens mostrem confiats que aquesta iniciativa tindrà sortida.

Però a part dels que arriben amb creuer a Barcelona, promocionaran el viatge amb el tren antic a altres perfils de visitants?

És clar que aquest producte és obert a tothom que vulgui fer aquest viatge. Però ens fixem en uns perfils concrets de turistes perquè necessitem grups grans i poder arribar a un mínim de passatgers per assegurar la rendibilitat del negoci. A part de tot el personal que va a cada viatge, entre maquinistes, personal de FGC que hi ha a cada vagó i els actors, se li ha de sumar els costos de l'exhaustiu treball de manteniment que passa abans de cada viatge.

Com es pot adquirir el bitllet per pujar en aquest tren tan singular?

A través de la nostra pàgina web, que és operativa des d'aquest cap de setmana. També venem els bitllets a través de dues plataformes, Catalunya Experience i Turisme de Barcelona. També hem pensat a obrir noves línies de negoci per explotar aquest tren, que transporta els viatgers a una altra època. Una de les propostes que tenim és la d'organitzar-hi festes i presentacions. Trentur és una empresa que ha nascut expressament per posar en marxa la iniciativa.