La santvicentina Alba Castellà va sortir escollida com a núvia en el sorteig que es va fer just després del galop d'entrada. Ella, per tant, obrirà la festa l'any que ve, un honor per a les noies que participen en la festa i la senten.

Què representa per a vostè haver estat escollida?

Ha estat una sorpresa. I és que es fa través d'un sorteig i totes les dones que participen al ball de gitanes podem sortir escollides. Però m'ha fet molta il·lusió quan he sentit el meu nom.

I què sent en ser la núvia algú que viu intensament el ball de gitanes?

Simplement he tingut sort. No m'ho esperava perquè hi ha moltes noies, però per a mi és un honor fer de núvia en la propera edició del ball de gitanes i estic molt contenta. El que em tocarà fer l'any que ve és fer el primer galop i, llavors, quan surti escollida la següent núvia, li passaré el ram.

Com va començar el seu vincle amb la festa?

Vaig començar perquè és una tradició del meu poble i hi volia participar. Fa quatre anys que ballo en el ball de gitanes i sempre ho he fet amb la Colla Catalana. Venir a participar en les diferents danses és una manera de fer poble i també es comparteixen bons moments. Tenim una celebració molt arrelada i a Sant Vicenç n'hem d'estar molt contents.