L'Ecorail, que va reprendre l'activitat el juliol de l'any passat, va acollir en els 17 dies que fa funcionar durant el 2016 un total de 261 visitants, 124 en la modalitat de Trenpat (un trenet) i 137 en la modalitat de Ciclorails, la més sol.licitada per la originalitat de poder pedalar amb bicicleta per damunt de la via del tren. La mitjana d'ocupació va ser superior al 80 %, una xifra que s'ha valorat molt positivament tant pel servei gestor de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener com pels Ajuntaments integrants d'aquest ens.

Durant els primers mesos d'activitat, de juliol a desembre de l'any passat. el perfil dels usuaris eren principalment famílies residents a la comarca del Bages, però a mesura que va avançar la temporada i, especialment en aquest any 2017, és notori que l'Ecorail ha traspassat fronteres i ja ha arribat a un gran nombre de visitants d'altres comarques de Catalunya, i en especial a l'àrea metropolitana de Barcelona.

La recuperació de l'Ecorail és una aposta dels Ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Callús, Súria, Castellnou de Bages, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola i Sant Fruitós de Bages per recuperar una activitat especial i única a tot Catalunya i a la resta de l'Estat amb l'objectiu de promocionar el territori i reactivar l'economia local.

El 2 de juliol de 2016, després d'una aturada de diversos anys, l'Ecorail va tornar a engegar la maquinària per mostrar el Pla de Bages des d'un punt de vista únic i especial, la via del tren de mercaderies que transcorre pels termes de Súria, Callús, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Fruitós de Bages.