Santpedor ja ha començat el compte enrere per a la Festa Major amb més participació local de la història. La característica més rellevant és la inscripció de fins a 53 penyes que s´organitzen al voltant d´una comissió i que copen la meitat del programa amb concursos, música, cercavila i amb la participació de prop de 1.500 persones. En total hi ha previstos més de 50 actes amb propostes per a totes les edats amb diferents estils d'actuacions. La festa holy, un tobogan aquàtic i l´augment d´espectacles al carrer són les novetats d´aquesta edició.

Els petards i la pólvora marcaran l´inici dijous dels actes festius. A les 20h es celebra la 4a edició de l´Empartxada, una manera de donar la benvinguda a les noves penyes i de començar la festa que tindrà en la botifarrada popular i l´actuació dels bous de foc el tret de sortida. El mateix dijous es podrà veure el vídeo promocional de la Festa Major que ja córrer per les xarxes.Pregó institucional a càrrec de Toni Espinal, director de Fundació Ampans

Divendres però és quan comença el gruix del programa d´activitats. A les 17:30h jo ha el pregó infantil a càrrec del Consell dels Infants, un dels consells pioners del Bages que enguany celebra el seu desè aniversari. El pregó acabarà amb l´espectacle infantil Marremangi a càrrec de Pep Callau i tot seguir el pregó institucional a càrrec de Toni Espinal, director de Fundació Ampans a les 20h a la Capella de Sant Andreu. L´entrada de penyes i colles a la plaça amb les actuacions de Castellers, bastoners, geganters i bous de foc acompanyats de la Banda de Festa Major de Músics de Santpedor ja posarà la música i el color de les casaques al centre de la festa. A partir d´aquest moment: IV Flashmobi Encassacada al Timbaler, música de la Boite Lennon, actuació e Raul Orellana i DJ fins a la matinada. Les penyes aniran del seu recinte a cal Llovet amb la cercavila nocturna de la xaranga Kriptonita.

Festa Holy i tobogan aquàtic, dues estrenes per a aquesta edició

Durant tot el cap de setmana hi ha activitats per a tots els públics i s´obren les piscines municipals per la festa. Enguany les novetats més destacades són diumenge 11 amb la primera festa holy, a les 17 hores al pàrquing de Cal Llovet i el tobogan aquàtic que hi haurà instal·lat al carrer Carles Riba el dilluns dia 12 de les 16 a les 20 hores. L'altra novetat és l'espectacle de carrer del diumenge a les 20 a la Plaça de la Font, dintre de la promoció cultural que es fa des de Santpedor envers les pre-estrenes teatrals. Les novetats d´aquest any es dediquen al públic adolescent ja que, segons explica el regidor de Cultura de l´Ajuntament de Santpedor, Agustí Comas, "aquesta era una franja d'edat que quedava una mica buida d'actes".

També enguany, en el marc de la Festa Major es commemora els 20 anys del PR C-131 de Santpedor. A les 8 del matí de dissabte els participants a la celebració s concentraran als Aiguamolls per fer el recorregut dels més de 25 quilòmetres del PR a peu, en bicicleta o corrent organitzat pel centre excursionista 2x2. Hi ha diferents distàncies segons com es faci el recorregut, s´han editat tríptics nous que expliquen el PR i hi haurà gent de l´organització que explicarà el recorregut als participants.

Després de l'èxit de l'any passat i torna haver el Fi de Festa a la Plaça Gran, amb el grup guanyador del concert de fira i l'actuació del grup d'havaneres Peix Fregit acompanyat de Rom Cremat. A part d'això, tot el seguit d'actes més que consolidats com les vaquetes, concerts i balls, festa dels 80, matinal cultural i tota la resta de programació infantil i del recinte de penyes.