La Festa Major de Santpedor, que arrenca avui i s'allarga fins dilluns vinent, tindrà aquest any rècord de penyes, un total de 53, que s'organitzen al voltant d'una comissió. D'aquesta manera, el recinte de penyes, instal·lat a la zona del camp de futbol vell, aplegarà unes 1.500 persones, una mostra, segons l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, que «la festa major és ben viva».

El programa de la festa, que s'allarga durant cinc dies i té una gran implicació de les penyes i entitats, recull una cinquantena d'activitats gratuïtes. Aquest any, incorpora algunes novetats com una festa holi (un festival amb pols de colors), diumenge a la tarda al pàrquing de Cal Llovet, i un tobogan aquàtic, que s'instal·larà dilluns a la tarda al carrer de Carles Riba.

Les novetats d'aquest any es dediquen al públic adolescent ja que, segons explica el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Santpedor, Agustí Comas, «aquesta era una franja d'edat que quedava una mica buida d'actes».

La música tindrà un espai destacat amb concerts de formacions com el grup Pachucos i orquestres com la Maravella i la Rosaleda. El tret de sortida oficial a la festa el donarà demà, divendres, el pregó infantil, a càrrec del Consell dels Infants, que enguany celebra el desè aniversari, i el pregó institucional, que enguany serà a càr-rec del director de la Fundació Ampans, Toni Espinal. Tot seguit, hi haurà l'entrada de penyes a la plaça i es farà una flashmob i l'Encasacada del Timbaler, que consisteix a posar a l'escultura una casaca amb els colors de totes les penyes.

Els actes de la Festa Major de Santpedor, però, arrenquen avui, dijous, a partir de les 8 del vespre, amb la 4a Empartxada, que inclou una botifarrada popular, actuació dels bous de foc, passada del vídeo promocional de la festa i l'assaig de la flashmob pel pregó, a la plaça Catalunya. A les 11de la nit, hi haurà concert amb l'Orquestra Tropical.