Una obra d´art comunitària que posa color a la natura. Això és el que van fer ahir al matí els més de 300 alumnes, de P-3 fins a 6è, de l´escola Montser-rat de Sant Salvador de Guardiola. Acompanyats de l´artista visual Marc Sellarès, l´obra del qual han treballat durant aquest curs, els infants van fer una intervenció artística inspirada en el Land Art que caracteritza el guardiolenc. L´indret escollit va ser el parc fluvial que hi ha a tocar del pont d´entrada al municipi, al Calvet, que s´ha convertit, per uns dies, en el «bosc de l´alegria».

Els alumnes i mestres, dirigits per Sellarès, autor del famós bosc de les creus, van fer diverses intervencions, on destaca, per la seva vistositat, l´acció d´embolicar una trentena de pollancres amb teles i franges de colors on prèviament els nens i nens havien dibuixat el que simbolitzava per a ells l´alegria. Mario Ruiz i Martí Chincho, alumnes de 6è, hi van plasmar «un cor que està dormint i somnia que és al bosc», mentre que Martina Soler i Núria Altimira per expressar l´alegria van dibuixar «un arbre amb diferents animals que a les fulles té escrites paraules i emocions que et fan feliç, com confiança, amistat o amor». Altres troben l´alegria en el futbol, a la platja o a la neu.

L´escola Montserrat ja fa cinc anys que, cada curs, treballa un artista de la comarca. Abans de Sellarès han passat pel centre artistes com Lourdes Fisa, Txema Rico i Valentí Gubianas. D´aquesta manera, tal com explica Pilar Romero, mestra de 6è, «intentem aproximar-nos a la seva obra i reproduir una estètica semblant a la seva». L´escola aposta pel contacte amb els artistes perquè «és una manera més propera de conèixer l´art que no pas a partir d´un llibre de text, i que ens permet experimentar», afirma.

Durant el curs, Marc Sellarès va parlar amb els alumnes del que «s´imaginaven que podien fer a la natura» i en la pluja d´idees van sortir «coses molt esbojarrades», diu l´artista. Entre tots, «assembleàriament» van triar les intervencions que ahir van plasmar al bosquet. A banda de les teles als arbres, l´altra acció que també té una vistositat important són les canyes pintades i decorades amb teles i pinyes que es van plantar a dins l´aigua, al mig de la riera on hi havia l´antiga resclosa.

Amb aquesta intervenció els alumnes del municipi han convertit el bosquet en una gran obra d´art coral i efímera, que quedarà exposada uns quants dies amb l´objectiu que «els pares vinguin amb els fills a visitar-la » i d´aquesta manera, apunta Sellarès, també «reivindiquem aquest espai, que és molt interessant». Un espai amb nom propi, el bosc de l´alegria, on es pot passejar tranquil·lament gaudint de la natura i observant els dibuixos dels guardiolencs que abracen els arbres.