Sant Fruitós ha posat en marxa les obres per convertir l'espai de darrere de l'ajuntament en una nova plaça pública. Es donarà continuïtat a la plaça ja existent, però, alhora, la idea és que contribueixi a millorar determinats aspectes per tal d'aconseguir un nou espai més atractiu per a la ciutadania, amb zones de lleure que convidin a fer-hi estada. L'espai que s'urbanitza és el solar situat a la façana posterior de l'ajuntament, a tocar del carrer Padró.

L'actuació consisteix principalment a urbanitzar l'entorn amb paviment de llambordes de pedra natural, bancs de pedra granítica i la plantació de magnòlies.

A banda, també s'hi integraran elements arquitectònics històrics, com per l'estructura de voltes situades a tocar de l'edifici de l'ajuntament o una tina soterrada que pertanyia a les antigues edificacions, que es rehabilitarà i es podrà observar des de la nova plaça.

La urbanització d'aquest espai permetrà crear un flux per a vianants entre el carrer Padró i la zona de la carretera de Vic que permetrà millorar la mobilitat a peu. El projecte té un cost total de 380.000 euros i és previst que les obres durin 5 mesos.